Kindergarden

demoparty i Norge
Må ikke forveksles med barnehage.

Kindergarden, forkortet KG, er et av Norges to jevnlig arrangerte, rene demoparty (det andre er Solskogen), og avholdes hver høst på Haga i Akershus. Første Kindergarden ble avholdt i 1994, og Kindergarden er dermed Norges eldste gjenlevende demoparty, og det nest eldste gjenlevende overhodet (det eldste er The Gathering, som begynte i 1992).

Kindergarden har, i motsetning til de fleste andre norske dataparty, ikke fokus på spill, men konsentrerer seg kun om kreativitet og demoscenen. Følgelig er også prioriteringene noe annerledes; det er for eksempel ikke internettlinje tilgjengelig utover det deltagerne kan ordne selv med private mobiltelefoner o.l., og det er tillatt å drikke alkohol inne i hallen.

Kindergarden drar i overkant av 100 demoscenere (de fleste fra Norge, men også en viss andel utlendinger) hvert år, og har både demo-, musikk- og grafikkonkurranser (såkalte compoer). Av konkurranser som er sjeldne eller unike for Kindergarden, kan spesielt nevnes banner-, executable music- og gabber-compoer. SceneSat har laget live radioproduksjon fra KG flere år, som streames live i den grad mobilforholdene tillater det.

Eksterne lenker rediger