Kim Kardashian

TV-personlighet

Kimberly Noel «Kim» Kardashian West (født 21. oktober 1980 i Los Angeles) er en amerikansk TV-personlighet, modell og skuespiller.

Kim Kardashian
Kim Kardashian 2019.jpg
FødtKimberly Noel Kardashian
21. oktober 1980[1][2][3]Rediger på Wikidata (40 år)
Los Angeles[4]Rediger på Wikidata
Ektefelle Damon Thomas (20002004), Kris Humphries (20112013), Kanye West (2014–)Rediger på Wikidata
Far Robert KardashianRediger på Wikidata
Mor Kris JennerRediger på Wikidata
Søsken Kourtney Kardashian, Khloé Kardashian, Rob Kardashian, Kylie Jenner, Kendall JennerRediger på Wikidata
Barn North West, Saint West, Chicago West, Psalm WestRediger på Wikidata
Utdannet ved Marsiling Secondary School, Marymount High School (–1998), William Floyd High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Moteskaper, prominense, modell, blogger, gründer[5][6][7], skuespiller, TV-produsent[8], sanger, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Parti Det demokratiske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Golden Raspberry Award for verste skuespillerinne i en birolle (2013)Rediger på Wikidata
Aktive år2007
Nettstedhttps://kkwbeauty.com/
IMDbIMDb
Signatur
Kim Kardashians signatur

Hun er datter av den avdøde advokaten Robert Kardashian av armensk avstamning og Kris Jenner. Hun ble verdenskjent for reality-serien Keeping Up with the Kardashians sammen med resten av familien. Hun har 5 søsken; Kourtney Kardashian, Khloé Kardashian, Rob Kardashian, Kendall Jenner og Kylie Jenner.[9]

Hun er medeier i klesmerket D-A-S-H som hun startet sammen med søstrene Kourtney og Khloé i 2006. Klesmerket ekspanderte og var til å finne i Los Angeles, New York og Miami, men de måtte legge ned kleskjeden etterhvert. Søstrene har også kosmetikk- og hårpleiemerket Kardashian Beauty. I juni 2017 lanserte hun sitt eget kosmetikkmerke KKW Beauty. Hun lanserte unisex-parfymen KKW Fracrance i 2017.

24. mai 2014 giftet hun seg med rapper og musikkprodusent Kanye West. Sammen har de fire barn, North West (født 15. juni 2013)[10], Saint West (født 15. desember 2015)[11], Chicago West (født 26. januar 2018)[12] og Psalm West (født 10.mai 2019).[13]

FilmografiRediger

  • 2007 – idag: Keeping Up with the Kardashians (TV-serie)
  • 2008: Dancing with the Stars (TV-serie)
  • 2008: Disaster Movie
  • 2009: CSI: NY as Debbie Fallon (TV-serie, 1 episode)
  • 2009: Deep in the Valley
  • 2009: How I Met Your Mother (TV-serie, 1 episode)
  • 2009: Beyond the Break (TV-serie, 4 episoder)
  • 2014: 2 Broke Girls (TV-serie, 1 episode)
  • Drop Dead Diva as Nicki (TV-serie)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Kim-Kardashian, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Roglo, Roglo person ID p=kimberly;n=kardashian, oppført som Kimberly Kardashian
  3. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID kimberlynoelkardashk
  4. ^ www.tvguide.com
  5. ^ www.yelp.com
  6. ^ www.infoplease.com
  7. ^ www.news.com.au
  8. ^ www.nytimes.com
  9. ^ Who are the Kardashian and Jenner family and why are they famous? The complicated family tree explained The Sun
  10. ^ Johnson, Zach (26. juni 2013). «Kris Jenner Defends Granddaughter North West's Name on The View». Us Weekly. Wenner Media LLC. Besøkt 26. juni 2013. 
  11. ^ Ross, Ashley (7. desember 2015). «The Long History Behind Kim and Kanye's New Baby's Name». Time. Besøkt 8. desember 2015. 
  12. ^ «Kim Kardashian & Kanye West Welcome Baby No. 3 via Surrogate». E! Online (engelsk). 
  13. ^ Juneau, Jen (10. mai 2019). «'He's Here!' Kim Kardashian and Kanye West Welcome Son: 'He's Perfect'». People. Besøkt 10. mai 2019. 

Eksterne lenkerRediger