Kim Kardashian

amerikansk mediepersonlighet

Kimberly Noel Kardashian (født 1980) er en amerikansk mediepersonlighet og superkjendis, modell, forretningskvinne, produsent og skuespiller. Kardashian fikk først oppmerksomhet i media som venn av og stylist for modellen Paris Hilton (1981–), men fikk større oppmerksomhet da en sexvideo fra 2002, Kim Kardashian, Superstar, med hennes daværende kjæreste Ray J, kom ut i 2007.[9] Senere samme år begynte hun og familien å vise seg fram i Keeping Up with the Kardashians, en realityserie som har blitt sendt på kabel-TV-kanalen E! Entertainment Television i 20 sesonger fram til 2021. Seriesuksessen førte til spin-off-seriene Kourtney and Kim Take Miami (2009–2013) og Kourtney and Kim Take New York (2011–2012).

Kim Kardashian
FødtKimberly Noel Kardashian
21. okt. 1980[1][2][3]Rediger på Wikidata (43 år)
Los Angeles[4]
BeskjeftigelseMotedesigner, sosietetsperson, modell, blogger, gründer, skuespiller, fjernsynsprodusent, stemmeskuespiller, kjendis, nakenmodell Rediger på Wikidata
Utdannet vedMarsiling Secondary School
Marymount High School (–1998)
The Buckley School
EktefelleDamon Thomas (20002004)[5]
Kris Humphries (20112013)[5]
Kanye West (20142022)
Partner(e)Reggie Bush (20072009)[5]
Nick Lachey[5]
Nick Cannon (20062007)[5]
Pete Davidson (20212022)[6]
FarRobert Kardashian
MorKris Jenner
SøskenKourtney Kardashian (eldre søster)
Khloé Kardashian (yngre søster)
Rob Kardashian (yngre bror)
Kylie Jenner (halvsøster på mors side, yngre søster)
Kendall Jenner (halvsøster på mors side, yngre søster)
BarnNorth West
Saint West
Chicago West
Psalm West
PartiDet demokratiske parti
NasjonalitetUSA[7]
UtmerkelserGolden Raspberry Award for verste skuespillerinne i en birolle (2013) (for: Temptation: Confessions of a Marriage Counselor)[8]
Aktive år2007
Nettstedhttps://skknbykim.com/
IMDbIMDb
Signatur
Kim Kardashians signatur

Kim Kardashian er datter av advokaten Robert Kardashian (1944–2003) som hadde armensk bakgrunn, og Kris Jenner, TV-personlighet og «momager». Hun har fem søsken; Kourtney Kardashian (1979–), Khloé Kardashian, Rob Kardashian, Kendall Jenner og Kylie Jenner.[10]

Kim Kardashian var medeier i klesmerket D-A-S-H som hun startet sammen med søstrene Kourtney og Khloé i 2006. Foretaket ekspanderte og var å finne i Los Angeles, New York og Miami, men måtte siden legges ned. Søstrene har også kosmetikk- og hårpleiemerket Kardashian Beauty. I juni 2017 lanserte hun sitt eget kosmetikkmerke KKW Beauty og unisex-parfymen KKW Fracrance.

24. mai 2014 giftet Kim Kardashian seg med rapper og musikkprodusent Kanye West (1977–) før de valgte å skille lag i februar 2021 . Sammen har de fire barn, North West (født 15. juni 2013)[11], Saint West (født 15. desember 2015)[12], Chicago West (født 26. januar 2018)[13] og Psalm West (født 10. mai 2019).[14][15]

Filmografi

rediger
  • 2007–idag: Keeping Up with the Kardashians (TV-serie)
  • 2008: Dancing with the Stars (TV-serie)
  • 2008: Disaster Movie
  • 2009: CSI: NY as Debbie Fallon (TV-serie, 1 episode)
  • 2009: Deep in the Valley
  • 2009: How I Met Your Mother (TV-serie, 1 episode)
  • 2009: Beyond the Break (TV-serie, 4 episoder)
  • 2014: 2 Broke Girls (TV-serie, 1 episode)
  • Drop Dead Diva as Nicki (TV-serie)

Referanser

rediger
  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Kim-Kardashian, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Roglo, Roglo person ID p=kimberly;n=kardashian, oppført som Kimberly Kardashian[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID kimberlynoelkardashk[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ AV Production, AV Production person ID 3215[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b c d e www.capitalfm.com[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ cnnespanol.cnn.com[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ www.telegraph.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ www.upi.com[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ Coleman, Oli (27. mars 2017). «The Kim Kardashian sex tape: An oral history». Page Six (engelsk). Besøkt 21. mai 2021. 
  10. ^ Who are the Kardashian and Jenner family and why are they famous? The complicated family tree explained The Sun
  11. ^ Johnson, Zach (26. juni 2013). «Kris Jenner Defends Granddaughter North West's Name on The View». Us Weekly. Wenner Media LLC. Besøkt 26. juni 2013. 
  12. ^ Ross, Ashley (7. desember 2015). «The Long History Behind Kim and Kanye's New Baby's Name». Time. Besøkt 8. desember 2015. 
  13. ^ «Kim Kardashian & Kanye West Welcome Baby No. 3 via Surrogate». E! Online (engelsk). 
  14. ^ Juneau, Jen (10. mai 2019). «'He's Here!' Kim Kardashian and Kanye West Welcome Son: 'He's Perfect'». People. Besøkt 10. mai 2019. 
  15. ^ Juneau, Jen (17. mai 2019). «Kim Kardashian Reveals the Name of Fourth Child with Kanye West». Peoplemag (engelsk). Besøkt 18. oktober 2022. «Kardashian fans are about to be Keeping Up with one more family member: Psalm West!» 

Eksterne lenker

rediger