Kim Gordon

amerikansk sanger og gitarist

Kim Gordon (født 28. april 1953) er en amerikansk musiker, mest kjent som medgrunnlegger, bassist, gitarist og vokalist i Sonic Youth. Hun er også kjent for bandene Free Kitten, Harry Crews og Body/Head, samt for sitt arbeid som kunstner, designer og skuespiller.

Kim Gordon
Sonic Youth 2009 (3709306067).jpg
FødtKim Althea Gordon
28. april 1953[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (67 år)
RochesterRediger på Wikidata
Ektefelle Thurston Moore (19842013)Rediger på Wikidata
Utdannet ved École nationale supérieure des Beaux-Arts, University High School, Otis College of Art and Design, York University, Santa Monica CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Gitarist, sanger, skuespiller, musiker, låtskriver, billedkunstner, sanger-låtskriver, moteskaper, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Sonic Youth, Free Kitten, Body/HeadRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerAlternativ rock, indierock
InstrumentBassgitar, gitar, vokal, bass
Stemmetypealt
Aktive år1981
PlateselskapMatador Records
IMDbIMDb

DiskografiRediger

Sonic Youth

Free Kitten

  • Unboxed (1994)
  • Nice Ass (1995)
  • Sentimental Education (1997)
  • Inherit (2008)

Body/Head

  • Body/Head 12" (2013)
  • Coming Apart (2013)
  • No Waves (2016)
  • The Switch (2018)

Glitterbust

  • Glitterbust (2016)

Solo

  • No Home Record (2019)

FilmografiRediger

Year Title Role Notes Ref.
1989 Weatherman '69 Bernadine Dohrn
1992 1991: The Year Punk Broke Herself Documentary film
2005 Last Days Record Executive
2006 Gilmore Girls Cool Mom Troubadour Episode: "Partings"
2007 Boarding Gate Kay
2007 I'm Not There Carla Hendricks
2009 Gossip Girl Herself Episode: "Rufus Getting Married"
2013 Une Danse Des Bouffons Maria Martins Short film
2014 Girls Mindy Episode: "Females Only"
2014 Portlandia Herself Episode: "Pull-Out King"
2015 The Nightmare Lehrerin German title: "Der Nachtmar"
2016 Imponderable Madame Vesta
2017 Animals Tulip Episode: "Rats"
2018 Don't Worry, He Won't Get Far on Foot Corky

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ RKDartists, RKD kunstner-ID 284286, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 6b7a4369305f432ca2abdf1fbdc13462, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6wt1440, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger