Kategoridiskusjon:Skoler i Oslo

Siste kommentar: for 16 år siden av Chell Hill i emnet Mer om kategorier

Å putte grunnskoler, gymnasier og høyere læresteder i samme kategori slik det er gjort i kategorien skoler synes jeg blir unaturlig. Et universitet er noe annet enn en skole. Vi bør heller opprette en kategori for høyere læresteder. Wolfram 30. aug 2005 kl.15:36 (UTC)

Kategorier

rediger

I stedet for barne- ungdoms- og vgs, må vi se på om det er mer fornuftig å dele i 1-4-skoler (småtrinnsskoler), 1-7 skoler (barneskoler), 1-10 skoler (barne- og ungdomsskoler), 8-10 skoler (ungdomsskoler), 8-13 skoler (ungdoms- og videregående skoler) og Videregående skoler (begrepet 11-13 er ikke innført enda). Det er dette som er realiteten rundt om i Skolenorge og Osloskolen. KjO 22.2.2007

  • Her bør du nok lese leksen din. Peer Gynt-skolen, som er under bygging på Bjørndal i Oslo, blir en 8-13 skole. Sånt er nok mest aktuelt i Osloskolen, hvor både grunnskolene og de videregående skolene er organisert under Utdanningsetaten. Bjøråsen skole er, så vidt jeg vet, en 5-10 skole. Verre blir det nok, dersom skolene begynner å ta seg til rette med de mulighetene Kunnskapsløftet gir for andre organiseringer. Jeg tror jeg ville valgt å sortere grunnskoler, videregående skoler og høyskoler/universitet for seg, selv om tilfellet Peer Gynt-skolen faller litt utenfor her også.

Mer om kategorier

rediger

I vår oppdeling havner skolene i Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo også i begge kategoriene Kategori:barneskoler i Oslo og Kategori:Ungdomsskoler i Oslo - altså på tre plasser. Det blir dermed vanskelig å finne rene barneskoler og rene ungdomsskoler i våre kategorier. Jeg foreslår at Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo heller legges som underkategori til både Kategori:barneskoler i Oslo og Kategori:Ungdomsskoler i Oslo, og at de kombinerte Barne- og ungdomsskolene i Oslo kun ligger i Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo (og ikke spres på tre skolekategorier). Fint om noen av en formening om dette. Mr. Hill 7. mai 2008 kl. 16:19 (CEST)Svar

Ny verneplan - fin kilde

rediger

Undervisningsbygg og Byantikvaren har publisert en verneplan for osloskolene med mye leksikalsk info. Den finnes her. Har lagt inn lenke på Ila skole. Helge Høifødt 22. jun 2011 kl. 22:01 (CEST)

Tilbake til siden «Skoler i Oslo».