Kategoridiskusjon:Operahus

Denne inneholder både operahus (institusjoner) og bygninger. Burde vi ha en egen kategori for bygninger, og hva burde den evt. kalles? Wolfram 26. jul 2005 kl.15:14 (UTC)

Så operahus er ikke kun bygninger? Isåfall er jeg enig - vi bør skille mellom institusjon og bygning på samme måte som kategori:Teatre og kategori:Teaterkompanier. --–Duffman 26. jul 2005 kl.15:49 (UTC)
Har lest igjennom alle artikklene og det er bare artikkelen om Den Norske Opera hvor det ikke står noe om bygningen, Folketeateret. Se f. eks. på Wien som tar utgangspunk i og beskriver bygningen og dens plass i byplanen. -Nina- 26. jul 2005 kl.16:29 (UTC)
Ja, operahus og bygning er tradisjonelt gjerne to sider av samme sak; bare i tilfeller hvor et operahus flytter til en ny bygning får man et problem. Men siden DNO aldri egentlig har hatt noen egen bygning, kunne vi gjerne beskrive den nye bygningen i artiklen om DNO og med et kort sammendrag når det gjelder bruken av Folketeaterbygningen, som kunne få en egen artikkel. Wolfram 26. jul 2005 kl.16:39 (UTC)
Tilbake til siden «Operahus».