Karin Park

svensk sanger

Karin Maria Erika Park (født 6. september 1978 i Djura församling i Kopparbergs län) er en svensk/norsk låtskriver, musikkprodusent og vokalist. Karin Park vokste opp i Sverige og tok sin musikkutdannelse ved konservatoriet i Stockholm. Hun bosatte seg i Bergen etter et tre års opphold i Japan. Hun skapte overskrifter da hun hadde på seg en t-skjorte fra Amnesty på sin Kina-turné, med ordet «menneskerettigheter» skrevet på kinesisk.[1] I tillegg til sin musikkarriere, arbeider Karin Park også som modell og skuespiller.

Karin Park
Hellfest2019Arabrot 03 (cropped).jpg
Født6. sep. 1978Rediger på Wikidata (43 år)
DjuraRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, plateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Alarmprisen for årets nykommer (2004)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger PopmusikkRediger på Wikidata
InstrumentVokal
Aktive år2003
IMDbIMDb

BiografiRediger

Karin Park debuterte 2003 med debutsingelen «Superworldunknown» og albumet med samme navn. Hun ble nominert til Spellemannprisen i kategoriene «Årets nykommmer», samt «Beste kvinnelige popsolist» samme år. «Superworldunknown» ble dessuten nominert til «Norges beste låt» av magasinet Spirit og radiokanalen P3.

Etter utgivelsen av Karin Parks andre album. Change Your Mind (2006) utviklet musikken seg i en mørkere og mer beat- og synthbasert retning. Det tredje albumet, Ashes To Gold (2009), ble produsert av Fredrik Saroea fra det norske elektrobandet Datarock.

Deretter har Karin Park fortsatt med å utvikle en elektronisk/industriell musikkstil, med et stadig mer eksperimentelt lydbilde. Hun har også utført remixer for andre band, blant annet den svenska elektronika-duoen Systraskap.

Sammen med sin bror David Park, Barry Barnet og Christoffer Berg produserte hun sitt fjerde album, Highwire Poetry (2012).[2]

2013 var Karin Park med som låtskriver til Margaret Bergers sang «I Feed You My Love», Norges bidrag til Eurovision Song Contest 2013. Den fikk 191 poeng og endte på en fjerdeplass.

2015 deltok Karin Park selv som artist i Melodi Grand Prix som sanger og låtskriver med sangen «Human Beings».

Hennes femte album, Apocalypse Pop kom ut i 2015.

I perioden 2017–2018 spilte Park rollen som Fantine i oppsetningen av Les MisérablesFolketeateret i Oslo.

Hun er også sanger og låtskriver i det Londonbaserte bandet Pandora Drive, som ga ut sin første EP, Albino Heart, 2018.

Hun hadde en rolle i den norske filmen Skjult (2009). I soundtracket var hennes låt «Out of the Cage».

DiskografiRediger

 
Karin Park 2005

Album

  • Superworldunknown – 2003
  • Change your mind – 2006
  • Ashes To Gold – 2009
  • Highwire Poetry – 2012
  • Apocalypse Pop - 2015
  • Church of Imagination - 2020

Singler

  • «Superworldunknown» (2003)
  • «Fill it up» (2003)
  • «Masterpiece» (2006)
  • «Bachelorette» (2006)
  • «Can't Stop Now» (2009)
  • «Out of the Cage» (2009)
  • «Tiger Dreams» (2011)
  • «Fryngies» (2012)
  • «Restless» (2012)
  • «Thousand Loaded Guns» (2012)
  • «Shine» (2014)
  • «Look What You've Done» (2014)
  • «Life is Just a Dream» / «Human Beings» (2015)
  • «Stick to the Lie» (2015)
  • «Blue Roses» (2018)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger