Åpne hovedmenyen
Kaija Hannele Kärkinen
Kaija karkinen-1466942807.JPG
FødtKaija Hannele Kärkinen
9. september 1962 (57 år)
Sodankylä
Beskjeftigelse Sanger og skuespiller
Nasjonalitet Finland
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kaija Hannele Kärkinen (født 9. september 1962 i Sodankylä, Finland), er en finsk sangerinne og skuespiller. I 1991 representerte hun hjemlandet i Eurovision Song Contest med rockeballaden Hullu yö. Kärkinen har vært med i flere TV-serier, deriblant Rederiet.

Eurovision Song ContestRediger

Kärkinens deltakelser i den finske nasjonale finalen og Eurovision Song Contest:[1][2]

År Finsk nasjonal finale Eurovision Song Contest
Melodi Poeng Plassering Merknad Poeng Plassering
1991 Hullu yö 109 1 6 20
1998 Maailman laitaan 11 7 Med Ile Kallio

DiskografiRediger

Musikkalbum utgitt av Kaija Kärkinen.[3][4] I tillegg kommer en rekke singelutgivelser.

  • 1991: Mustaa vettä.
  • 1994: Sade, med Ile Kallio.
  • 1996: Lupaus, med Ile Kallio.
  • 1997: Suuri salaisuus, med Ile Kallio.
  • 1999: Noitavoimaa, med Ile Kallio.
  • 2004: Kuka saa kyyneleet, med Ile Kallio.

TV-serierRediger

Kärkinen har vært skuespiller i følgende TV-serier:[5]

  • 1988: Oudot jutut.
  • 1991: Isänmaan kaikuja, som Äiti.
  • 1992-1994: Rederiet, som Pirjo Koskinen.
  • 1993-1994: Viimeiset siemenperunat, som Tiina.
  • 2000: Mustan kissan kuja, som Heli-Maaria Salo.
  • 2000: Susi rajalla, som Heli-Maaria Salo.

ReferanserRediger

  1. ^ Eurovision.tv, Eurovision Song Contest 1991. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  2. ^ Eurovision Song Contest National Finals Homepage, Finland 1991 og 1998. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  3. ^ Discogs.com, Kaija Kärkinen. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  4. ^ Discogs.com, Kaja Kärkinen & Ile Kallio. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  5. ^ Søk i IMDb. Besøkt 8. mars 2014. (en)

Eksterne lenkerRediger