Juliusz Machulski

Juliusz Jan Machulski (født 10. mars 1955 i Olsztyn i Polen) er en polsk filmregissør, manusforfatter og filmprodusent.

Juliusz Machulski
Machulski Juliusz.jpg
Født10. mars 1955[1]Rediger på Wikidata (66 år)
OlsztynRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, filmprodusentRediger på Wikidata
Utdannet ved Filmhøyskolen i Łódź, Universitetet i WarszawaRediger på Wikidata
Ektefelle Bożena Stryjkówna, Liza Machulska, Ewa MachulskaRediger på Wikidata
Far Jan MachulskiRediger på Wikidata
Nasjonalitet PolenRediger på Wikidata
Medlem av Polish Film Academy, Stowarzyszenie Filmowców PolskichRediger på Wikidata
Utmerkelser Ordenen Polonia Restituta (2014), sølvmedaljen for bidrag til polsk kultur – Gloria Artis‎Rediger på Wikidata

Han studerte ved Filmhøyskolen i Łódź (1980) og regisserte flere prisbelønte komedier, blant annet Vabank og Seksmisja.[2]

Juliusz Machulski har fått sin egen stjerne på Aleja Gwiazd (Stjernenes allé) i Łódź.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1981: Vabank
  • 1983: Seksmisja
  • 1984: Vabank II, czyli riposta
  • 1997: Kiler
  • 1999: Kiler-ów 2-óch
  • 2004: Vinci
  • 2010: Kołysanka
  • 2017: Volta

ReferanserRediger

  1. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 08936b78f64b4701951fb15b76b6b9f8, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Juliusz Machulski; Filmpolski.pl

Eksterne lenkerRediger