Juliusz Machulski

Juliusz Jan Machulski (født 10. mars 1955 i Olsztyn i Polen) er en polsk filmregissør, manusforfatter og filmprodusent.

Juliusz Machulski
Machulski Juliusz.jpg
Født10. mars 1955[1]Rediger på Wikidata (66 år)
OlsztynRediger på Wikidata
Ektefelle Bożena Stryjkówna, Liza MachulskaRediger på Wikidata
Far Jan MachulskiRediger på Wikidata
Utdannet ved Filmhøyskolen i Łódź, Universitetet i WarszawaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, filmprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet PolenRediger på Wikidata
Utmerkelser Ordenen Polonia Restituta (2014), sølvmedaljen for bidrag til polsk kultur – Gloria Artis‎Rediger på Wikidata

Han studerte ved Filmhøyskolen i Łódź (1980) og regisserte flere prisbelønte komedier, blant annet Vabank og Seksmisja.[2]

Juliusz Machulski har fått sin egen stjerne på Aleja Gwiazd (Stjernenes allé) i Łódź.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1981: Vabank
  • 1983: Seksmisja
  • 1984: Vabank II, czyli riposta
  • 1997: Kiler
  • 1999: Kiler-ów 2-óch
  • 2004: Vinci
  • 2010: Kołysanka
  • 2017: Volta

ReferanserRediger

  1. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 08936b78f64b4701951fb15b76b6b9f8, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Juliusz Machulski; Filmpolski.pl

Eksterne lenkerRediger