Åpne hovedmenyen
Juliusz Machulski
Machulski Juliusz.jpg
Født10. mars 1955 (64 år)
Olsztyn
Ektefelle Bożena Stryjkówna, Liza Machulska
Utdannet ved Filmhøyskolen i Łódź, Universitetet i Warszawa
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, filmprodusent
Nasjonalitet Polen

Juliusz Jan Machulski (født 10. mars 1955 i Olsztyn i Polen) er en polsk filmregissør, manusforfatter og filmprodusent.

Han studerte ved Filmhøyskolen i Łódź (1980) og regisserte flere prisbelønte komedier, blant annet Vabank og Seksmisja.[1]

Juliusz Machulski har fått sin egen stjerne på Aleja Gwiazd (Stjernenes allé) i Łódź.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1981: Vabank
  • 1983: Seksmisja
  • 1984: Vabank II, czyli riposta
  • 1997: Kiler
  • 1999: Kiler-ów 2-óch
  • 2004: Vinci
  • 2010: Kołysanka
  • 2017: Volta

ReferanserRediger

  1. ^ Juliusz Machulski; Filmpolski.pl

Eksterne lenkerRediger