Julie Lampe

norsk skuespiller
Julie Lampe
TM.T01168 Julie Lampe.jpg
Julie Lampe, 1891
Født13. juli 1870
BergenRediger på Wikidata
Død20. desember 1948 (78 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Julie Lampe eller Julie Christensen Lampe (født 13. juli 1870 i Bergen, død 20. desember 1948) var en norsk skuespiller.

BiografiRediger

Hun debuterte i 1888 ved Den Nationale Scene og var der til 1899. I perioden 190135 var hun en av Nationaltheatrets fremste krefter, som særlig i den klassiske komedie skapte usvikelig ekte skikkelser som Magdelone i Den stundesløse , Mette i Kierlighed uden Strømper og Mor Aase i Peer Gynt . Med varme og virkelighetssans løste hun også tragiske oppgaver som ammen i Strindbergs Faderen . Hun hadde roller ved teateret fra 1900 til 1938 og medvirket i 165 oppsetninger i perioden. Hun medvirket også i 5 spillefilmer.

FilmografiRediger

Teaterroller (utvalg)Rediger

  • 1938 – Jacob von Tyboe …. Leonora
  • 1935 – Kjærlighet uden strømper …. Mette
  • 1931 – Faderen …. Ammen
  • 1929 – Den stundesløse …. Magdelone, husholderske
  • 1923 – Peer Gynt …. Mor Aase
  • 1900 – Baldevins bryllup …. Madam Sørensen

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger