Juanes

kolombiansk sanger
Juanes
Juanes 2008.06.25 002.jpg
FødtJuan Esteban Aristizábal Vásquez
9. august 1972[1][2] (47 år)
Carolina del Príncipe
Ektefelle Karen Martínez
Utdannet ved Universidad de Medellín
Beskjeftigelse Musiker, sanger, komponist, gitarist, arrangør
Nasjonalitet Colombia
Utmerkelser
21 oppføringer
Ridder av Ordre des Arts et des Lettres, Latin Recording Academy Person of the Year (2019), Latin Grammy Award for Album of the Year (2003), Latin Grammy Award for Album of the Year (2012), Latin Grammy Award for Record of the Year (2003), Latin Grammy Award for Song of the Year (2003), Latin Grammy Award for Album of the Year (2008), Latin Grammy Award for Record of the Year (2008), Latin Grammy Award for Song of the Year (2008), Latin Grammy Award for Best New Artist (2001), Grammy Award for Best Latin Pop Album (2009), Grammy Award for Best Latin Pop Album (2013), Latin Grammy Award for Best Rock Solo Vocal Album (2001), Latin Grammy Award for Best Rock Solo Vocal Album (2003), Latin Grammy Award for Best Rock Solo Vocal Album (2005), Latin Grammy Award for Best Pop/Rock Album (2014), Latin Grammy Award for Best Pop/Rock Album (2017), Latin Grammy Award for Best Rock Song (2001), Latin Grammy Award for Best Rock Song (2002), Latin Grammy Award for Best Rock Song (2003), Latin Grammy Award for Best Rock Song (2005)
Musikalsk karriere
Sjangerrock, latino-pop
Instrumentgitar, vokal
Aktive år1988
PlateselskapUniversal
Nettstedhttp://www.juanes.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Juan Esteban Aristizábal Vásquez (født 9. august 1972 i Medellín), mest kjent som Juanes, er en colombiansk komponist, plateprodusent og popsanger. Han var tidligere medlem av gruppa Ekhymosis, og debuterte seinere som soloartist i 2000.

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 2000 – Fíjate bien
  • 2002 – Un día normal
  • 2004 – Mi sangre
  • 2007 – La vida... es un ratico
  • 2010 – P.A.R.C.E.

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Juanes, biography/Juanes
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014

Eksterne lenkerRediger