John Andreas Andersen

norsk filmfotograf og regissør
John Andreas Andersen
Født23. oktober 1971[1][2]Rediger på Wikidata (48 år)
FlekkefjordRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmfotograf, filmregissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Amandaprisen for beste foto (2010), Kanonprisen for beste foto (2004), Kanonprisen for beste foto (2007), Kanonprisen for beste foto (2009), Kanonprisen for beste foto (2010)Rediger på Wikidata

John Andreas Andersen (født 23. oktober 1971 i Flekkefjord) er en norsk filmfotograf og regissør.

I tillegg til å være fotograf hadde Andersen også co-regi på suksessfilmen Uno. Han debuterte som regissør med spillefilmen Skjelvet] i 2018. Filmen ble nominert til fire priser foran Amandaprisen 2018, blant annet i klassen beste norske kinofilm.[3]

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel
2018 Skjelvet (regissør)
Mordene i Kongo
2016 Flaskepost fra P
2014 Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama
2012 Uskyld
2011 Hodejegerne
Babycall
2010 Kongen av Bastøy
2009 Upperdog
2008 Varg Veum – Falne engler
Lønsj
2007 Blodsbånd
2006 Uro
2005 Kjøter
Naboer
2004 Uno
Den som frykter ulven
2003 Buddy

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ VIAF-identifikator, John Andreas Andersen, 186922733
  2. ^ 9. okt. 2017, John Andreas Andersen, 24058
  3. ^ a b «Amandanominasjonene 2019». filmfestivalen.no. 19. juni 2019. Besøkt 1. juli 2019. 
  4. ^ ««Upper fem» for «Upperdog»». VG. 20. august 2010. Besøkt 21. august 2010. 
  5. ^ ««To norske priser i Göteborg»». Rushprint. 8. februar 2011. Besøkt 16. februar 2011. 
  6. ^ ««Årets Kanonpris-vinnere er kåret»». Montages. 5. april 2011. Besøkt 5. april 2011. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)