Åpne hovedmenyen
John A. Russo
John A. Russo (cropped).JPG
Født2. februar 1939 (80 år)
USA
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmregissør, skuespiller, filmklipper
Nasjonalitet USA

John Russo i filmen Natten med de leende døde.

John A. Russo (født 1939), også kalt for Jack Russo eller John Russo, er en amerikansk filmregissør mest kjent for skrekkfilmer, og særlig for filmen Night of the Living Dead som han regisserte sammen med George A. Romero. Filmen blir sett på som en klassiker. Han har også selv vært skuespiller i filmer han har vært med på å skrive, den mest kjente er når han spiller en zombie i filmen The night of the living dead.

I 1985 startet han den kjente grøsserserien Living Dead med den kjente kultfilmen The Return of the Living Dead. Han har vært med på skrive et antall tegneseriemanus for Avatar Press. Mange av filmene hans ble utgitt direkte på DVD uten omvegen om kino. Han har utgitt en bruksanvisning på å lage film for under 10 000 dollar, basert på egne erfaringer.

Innhold

Filmografi (utvalg)Rediger

Som dreiebokforfatter og regissørRediger

  • Saloonatics (2002)
  • Santa Claws (1996)
  • Scream Queens' Naked Christmas (1996)
  • Heartstopper (1993)
  • Midnight 2 (1993)
  • Midnight (1982) (også roman)
  • The Booby Hatch (1976) (filmmanus)

DreiebokforfatterRediger

  • Voodoo Dawn (1990)
  • The Majorettes (1986) (også som roman)
  • Night of the Living Dead (1968) (filmmanus; skrevet sammen med George A. Romero)

Som regissørRediger

  • Scream Queens Swimsuit Sensations (1992)

Som skuespillerRediger

  • House of Frankenstein 1997 (1997) (miniserie for TV)
  • Santa Claws (1996)
  • The Majorettes (1986)

BibliografiRediger

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger