Joel David Moore

amerikansk skuespiller

Joel David Moore (født 25. september 1977) er en amerikansk skuespiller som har spilt i en rekke reklamefilmer, TV-serier og spillefilmer. Han er kjent for sine roller som Owen Dittman i Kanonball (2004) og dr. Norm Spellman i Avatar (2009).

Joel David Moore
JoelMooreDec09.jpg
Moore i desember 2009
FødtJoel David Moore
25. sep. 1977[1]Rediger på Wikidata (44 år)
Portland, OregonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, fjernsynsskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Southern Oregon University, Benson Polytechnic High School, Mt. Hood Community CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1996
IMDbIMDb

OppvekstRediger

Moore er født og oppvokst i Portland i Oregon. Han studerte ved Southern Oregon University i Ashland i Oregon, hvor han ble uteksaminert med graden Bachelor of Fine Arts, og han opptrådte to ganger ved Oregon Shakespeare Festival. I 2000 flyttet han til Los Angeles, der han ble gjenforent med agenten sin fra Portland, Rachelle Ryan, som i dag er manager i Los Angeles.

SkuespillerkarriereRediger

Moore begynte karrieren sin ved å spille i en rekke reklamefilmer som ble sendt nasjonalt i USA, blant annet for eBay, Best Buy og McDonald's.[2] Han hadde også roller i filmer som ble sendt internasjonalt for bl.a. Siemens' mobiltelefoner og XELIBRI.

Moore har deltatt i en rekke TV-serier, blant annet CSI, Seks fot under, Angel, House M.D. og Bones. Hans første store rolle i en spillefilm var som Owen i Kanonball. I 2008 hadde han en hovedrolle i komedien The Hottie and the Nottie sammen med Paris Hilton, og i 2009 spilte han forskere Norm Spellman i Avatar regissert av James Cameron.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle
2004 Kanonball Owen Dittman
2006 Grandma's Boy J.P.
Hatchet Ben
2007 Spiral Mason
Shanghai Kiss Joe Silverman
2008 The Hottie and the Nottie Nate Cooper
2009 Avatar Norm Spellman
2011 Shark Night Gordon Guthrien
2012 Gone Nick Massey
2012 Savages Craig

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 28. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Seth Stevenson (17. mai 2004). «Why one actor suddenly pops up in ad after ad after ad.» (engelsk). Slate. Arkivert fra originalen 15. mai 2009. Besøkt 4. januar 2010. 

Eksterne lenkerRediger