Jim Hall
James Stanley Hall
Guitarist jim hall.jpg
FødtJames Stanley Hall
4. desember 1930[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
USA Buffalo, New York
Død10. desember 2013[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (83 år)
BuffaloRediger på Wikidata
Utdannet ved Cleveland Institute of MusicRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist, jazzgitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerCool jazz

Mainstream jazz

Gitarjazz
InstrumentJazzgitar
Aktive år1950-tallet – 2000-tallet
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Dukes Of Dixieland

Jim Hall (født 4. desember 1930 i Buffalo, New York, død 10. desember 2013) var en amerikansk jazzgitarist.

Hans første store inspirasjonskilde var gitaristen i Benny Goodmans orkester Charlie Christian før han senere hørte Charlie Parker og ble kjent med be-bop-sjangeren.[trenger referanse]

Diskografi (utvalg)Rediger

  • Concierto (1975 – Jim Hall)
  • Undercurrent (1962 – Jim Hall & Bill Evans)
  • Live at Village West (1984 – Jim Hall & Ron Carter)
  • The Bridge (1961 – Sonny Rollins)
  • By arrangement (1998 – Jim Hall)
  • Live! (1975 – Jim Hall)
  • Jim Hall & Pat Metheny (1999)
  • Jim Hall & Basses (2001)
  • Interplay (1962 – Bill Evans)
  • Good Friday Blues (1960 – The Modest Jazz Trio (også ved navnet Jim Hall Trio))

Priser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 28. apr. 2014
  2. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Jim Hall, hall-jim
  3. ^ a b Discogs, 9. okt. 2017, Jim Hall, 257025
  4. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Jim Hall, 121676161
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenkerRediger