Jevgenij Bauer

Jevgenij Bauer (russisk: Евгений Францевич Бауэр), født 1865 i Moskva, i det daværende russiske keiserdømmet, død 22. juni 1917 i Jalta), var en russisk stumfilmregissør, dreiebokforfatter og teatermann som var meget innflytelsesrik for utviklingen av filmindustrien i Russland.[5]

Jevgenij Bauer
Yevgeni Bauer.jpg
Født22. januar 1865[1]Rediger på Wikidata
Moskva[2]Rediger på Wikidata
Død22. juni 1917[3][1]Rediger på Wikidata (52 år)
Jalta[4]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Kunstakademiet for billedkunst, skulptur og arkitektur i MoskvaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter, animatørRediger på Wikidata
Nasjonalitet Det russiske keiserdømmetRediger på Wikidata

Filmografi (utvalg)Rediger

som regissørRediger

  • 1913 – Сумерки женской души
  • 1915 – Kjærlighetens høysang (Песнь торжествующей любви)
  • 1915 – Efter døden (После смерти)
  • 1916 – Et liv for et liv (Жизнь за жизнь)
  • 1917 – Den døende svane (Умирающий лебедь)
  • 1917 – Revolusjonær (Революционер)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Find a Grave, oppført som Yevgeni Bauer, Find a Grave 24912730, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 20. desember 2014
  3. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014
  5. ^ «Store danske leksikon» (dansk). Besøkt 31. januar 2019. 

Eksterne lenkerRediger