Åpne hovedmenyen
Jenny Jordahl
JennyJordahl.jpg
Født17. juli 1989[1] (30 år)
Beskjeftigelse Illustratør, forfatter
Nasjonalitet Norge

Jenny Jordahl (født 17. juli 1989) er en norsk illustratør, grafisk designer, tegneserieskaper, blogger og forfatter.[2] Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo.[3]

Jordahl har blant annet gitt ut boka F-ordet -155 grunner til å være feminist (2015) sammen med Marta Breen og Madeleine Schultz. Med den boken var de Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i kategorien fagbok [4]. I 2016 skrev hun 60 damer du skulle ha møtt sammen med Breen. I 2017 kom boka Samir og den lange reisa på Forlaget Manifest og i 2018 tegneseriedystopien Ski-Fi .[5]

Hun står også bak tegneserien Livet blant dyrene som har vært publisert i Aftenposten.

BibliografiRediger

  • 2015 F-ordet - 155 grunner til å være feminist [6]
  • 2016 Den store rumpefeiden [7]
  • 2016 60 damer du skulle ha møtt [8]
  • 2017 Hva vet du om damer? [9]
  • 2017 Samir og den lange reisa [10]
  • 2017 Jeg trodde klitoris var en selskapsdans. Og 300 andre sitater fra kvinner[11]
  • 2017 Hannemone og Hulda [12]
  • 2018 Ski-fi [13]
  • 2018 Kvinner i kamp - 150 år med frihet, likhet, søsterskap [14]

IllustrasjonerRediger

  • 2016 Elizabeth 1. [15]
  • 2017 Beveren Bjørk [16]
  • 2017 Margrete 1. [17]
  • 2017 Det du lurer på [18]
  • 2018 Grønne greier [19]

ReferanserRediger

  1. ^ https://www.birthday.no/sok/?f=jenny&l=Jordahl
  2. ^ «Jenny Jordahl». www.manifest.no. Besøkt 15. oktober 2015. 
  3. ^ «Om meg». Livet Blant Dyrene. Arkivert fra originalen 8. november 2015. Besøkt 15. oktober 2015. 
  4. ^ «Her er vinnerne av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur» (norsk). Besøkt 27. august 2018. 
  5. ^ «– Det er en Facebook-spøk som er blitt dratt altfor langt og jeg koser meg veldig» (norsk). Besøkt 27. august 2018. 
  6. ^ «F-ordet - 155 grunner til å være feminist». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  7. ^ «Den store rumpefeiden». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  8. ^ «60 damer du skulle ha møtt». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  9. ^ «Hva vet du om damer?». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  10. ^ «Samir og den lange reisa». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  11. ^ «Jeg trodde klitoris var en selskapsdans. Og 300 andre sitater fra kvinner». www.manifest.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  12. ^ «Hannemone og Hulda». www.cappelendamm.no/. Besøkt 22. oktober 2018. 
  13. ^ «Ski-fi». www.blokkforlag.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  14. ^ «Kvinner i kamp - 150 år med frihet, likhet, søsterskap». www.cappelendamm.no/. Besøkt 22. oktober 2018. 
  15. ^ «Elizabth 1.». www.gyldendal.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  16. ^ «Beveren Bjørk». www.gyldendal.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  17. ^ «Margrete 1.». www.gyldendal.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  18. ^ «Det du lurer på». www.bokelskere.no. Besøkt 22. oktober 2018. 
  19. ^ «Grundig om grønne greier». www.nrk.no. Besøkt 22. oktober 2018.