Jennifer Coolidge

Jennifer Coolidge (født 28. august 1961 i Boston i Massachusetts) er en amerikansk skuespillerinne.

Jennifer Coolidge
Jennifer Coolidge - Cropped.jpg
Født28. aug. 1961[1][2][3]Rediger på Wikidata (60 år)
Boston, USA[4]
Beskjeftigelse Filmskuespiller, skuespiller, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Emerson College, American Academy of Dramatic Arts (–1982)[5], The Cambridge School of WestonRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1993
IMDbIMDb

Coolidge er mest kjent for rollen som «Stifler's mom» i American Pie-filmene, selv om hun også har hatt en lang rekke biroller i andre filmer, inkludert som Hilary Duffs stemor i A Cinderella Story, manikyristen «Paulette» i Lovlig blond og som stemmen til «tante Fanny» i animasjonafilmen Robotene. Hun har hatt komedieroller i mockymentarene Best in Show og A Mighty Wind, begge regissert av Christopher Guest, samt at hun opptrådte i filmen Date Movie fra 2006, der hun parodierte Barbra Streisands opptreden i Svigers er aller verst.

Innen TV-skuespill er Coolidge mest kjent for sin stadig tilbakevendende gjesterolle som Joeys agent i TV-serien Joey. Hun hadde opprinnelig medvirket i en episode i siste sesong av Venner for livet, der hun spilte «Amanda», en taktløs og hemningsløs wannabe som Phoebe og Monica forsøker å bli kvitt. Hun har også opptrådt i According to Jim som Jims søster, samt i Seinfeld-episoden «The Masseuse».

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Merknader
2008 Living Proof Tish TV film
2006 Date Movie Roz Fockeyrdoder
2006 American Dreamz Mrs. Kendoo
2006 Click Janine
2005 Robotene Tante Fanny Stemme
2004 A Cinderella Story Fiona
2004 Lemony Snicket's En serie uventede hendelser Damen med det hvite ansiktet
2003 A Mighty Wind Amber Cole
2003 Lovlig blond 2 Paulette
2003 American Pie: Bryllupet Stifler's mom
2003 Testosterone Louise
2001 Down to Earth Mrs. Wellington
2001 Pootie Tang Ireenie
2001 Lovlig blond Paulette Bonafonté
2001 American Pie 2 Stifler's mom
2000 Best in Show Sherri Ann Ward Cabot
1999 American Pie Stifler's mom
1998 En kveld på Roxbury Hottie Cop
1997 Rett og urett Jacqueline «Jackie» Turreau

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 8138531dcd534dea97c65a770587b9d4, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 87280, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Deutsche Nationalbibliothek; Staatsbibliothek zu Berlin; Bayerische Staatsbibliothek; Østerrikes nasjonalbibliotek, Gemeinsame Normdatei, Wikidata Q36578, https://gnd.network/ 
  5. ^ «American Academy of Dramatic Arts: Notable Alumni»[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger