Åpne hovedmenyen
Jean-Daniel Lafond
Født18. august 1944 (75 år)
Désertines
Ektefelle Michaëlle Jean
Beskjeftigelse Filmregissør, Viceregal consort of Canada, politiker
Nasjonalitet Frankrike, Canada
Medlem av Royal Canadian Academy of Arts
Utmerkelser Companion of the Order of Canada, Member of the Royal Canadian Academy of Arts

Jean-Daniel Lafond (født 1944) er en fransk-canadisk dokumentarfilmskaper.

Lafond utvandret i 1974 til Canada, der han bosatte seg i Quebec.[1] Han ble canadisk statsborger i 1981. Han har arbeidet som radiojournalist og er forfatter av flere bøker.

Lafond har vært aktiv som skaper av dokumentarfilm.[1] Noen av filmene er laget i samarbeid med hans kone, Michaëlle Jean. Han har til sammen stått bak mer enn et dusin dokumentarfilmer.

Lafond har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid. Han ble i 2005 utnevnt til følgesvenn av Order of Canada.[2]

FilmografiRediger

  • Les traces du rêve, 1985
  • Le voyage au bout de la route, 1987
  • Le visiteur d'un soir, 1989
  • La Manière Nègre ou Aimé Césaire, chemin faisant, 1991
  • Tropique Nord, 1994 *La liberté en colère, 1994
  • Haïti dans tous nos rêves, 1995
  • L'Heure de Cuba, 1999
  • Le temps des barbares, 1999
  • Salam Iran, une lettre persane, 2002
  • Le faiseur de théâtre, 2002
  • Le cabinet du Docteur Ferron, 2003
  • The American Fugitive or The Truth about Hassan, 2006
  • Folle de Dieu, 2008
  • La Déraison d'Amour, 2008

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Biography of His Excellency Jean-Daniel Lafond», Canadas generalguvernør.
  2. ^ «Jean-Daniel Lafond's Biography», Canadas generalguvernør.

Eksterne lenkerRediger