Jacques Feyder

Jacques Feyder (født 21. juli 1885, død 24. mai 1948) var en belgisk skuespiller, regissør og manusforfatter.[8]

Jacques Feyder
Født21. juli 1885[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
IxellesRediger på Wikidata
Død24. mai 1948[5][6][3]Rediger på Wikidata (62 år)
PranginsRediger på Wikidata
Ektefelle Françoise Rosay (19171948)Rediger på Wikidata
Barn Paul Feyder, Bernard FarrelRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Filmregissør, manusforfatter[7], filmklipper, skuespiller, filmskuespiller, filmprodusent, regissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet Frankrike, BelgiaRediger på Wikidata

Filmografi i utvalgRediger

  • 1921 : L'Atlantide
  • 1922 : Gatesælgeren fra Paris (Crainquebille)
  • 1925 : De av første ekteskap (Visages d'enfants)
  • 1926 : L'Image
  • 1926 : For sin Mors skyld (Gribiche)
  • 1926 : Carmen
  • 1928 : Thérèse Raquin
  • 1929 : De nye herrer (Les Nouveaux Messieurs)
  • 1929 : Kysset (The Kiss)
  • 1930 : Le Spectre vert
  • 1930 : Si l'empereur savait ça
  • 1930 : Anna Christie (tysk versjon)
  • 1931 : Daggry (Daybreak)
  • 1931 : Indias sønn (Son of India)
  • 1934 : Huset i Marokko (Le Grand Jeu)
  • 1935 : Pensjon Mimosas (Pension Mimosas)
  • 1935 : Hertugen søker nattkvarter (La Kermesse héroïque)
  • 1936 : De kloke fruer (Die Klugen Frauen, tysk versjon av La Kermesse héroïque)
  • 1937 : En ridder uten rustning (Knight Without Armour)
  • 1938 : Farende folk (Les Gens du voyage)
  • 1938 : Fahrendes Volk (tysk version av Les Gens du voyage)
  • 1939 : Nordlandets lov (La Loi du nord)
  • 1942 : En kvinne forsvant (Une femme disparaît)
  • 1946 : Hotellvertinnen (Macadam)

ReferanserRediger

  1. ^ Roglo, Roglo person ID p=jacques;n=frederix, oppført som Jacques Frédérix
  2. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID frederixj
  3. ^ a b Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 82000, besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0275494, besøkt 17. oktober 2015
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 116485485, besøkt 17. oktober 2015
  6. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015
  8. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 6. februar 2016. 

Eksterne lenkerRediger