Jérôme Ferrari

Jérôme Ferrari
Jérôme Ferrari 2010.jpg
Født1968[1][2][3]Rediger på Wikidata
Paris[4]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Université Panthéon-SorbonneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent[5], oversetterRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Goncourt-prisen (2012), Europese Literatuurprijs (2014)Rediger på Wikidata

Jérôme Ferrari (født 1968 i Paris) er en fransk forfatter og oversetter. Han vant Prix Goncourt 2012 for sin roman Le Sermon sur la chute de Rome.

Ferrari har bodd på Korsika og undervist i filosofi ved Lycée international Alexandre-Dumas i Alger i flere år, deretter ved Lycée Fesch i Ajaccio. For tiden er han professor i filosofi ved den franske skolen i Abu Dhabi.

Et av Jérôme Ferraris arbeider har blitt oversatt til engelsk, Where I Left My Soul (2012). Handlingen finner sted på midten av 1950-tallet under krigen i Algerie, og ser bakover til den andre verdenskrig og det franske nederlaget i Indokina, og framover til 1958 og den fjerde republikkens sammenbrudd.[6]

BibliografiRediger

  • 2012 Le Sermon sur la chute de Rome
  • 2010 Où j'ai laissé mon âme
  • 2009 Un dieu un animal
  • 2008 Balco Atlantico
  • 2007 Dans le secret
  • 2002 Aleph zéro

Priser og æresbevisningerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ Autoritats UB, Jéromê Ferrari, a1325316
  3. ^ Biblioteca Nacional de España, XX5313887, Jérôme Ferrari
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 23. jun. 2015
  6. ^ Steven Poole (2. november 2012). «Where I Left My Soul by Jérôme Ferrari – review». The Guardian. Besøkt 7. november 2012. 
  7. ^ «Le Goncourt pour Jérôme Ferrari». Livres hebdo (fransk). 7. november 2012. Besøkt 7. november 2012. 
  8. ^ «Grand Prix Poncetton de la SGDL». prix-litteraires.net (fransk). Besøkt 7. november 2012. 
  9. ^ «En enfer, où sont le bien et le mal ?». Le Soir (fransk). 12. november 2010. Arkivert fra originalen 8. november 2012. Besøkt 7. november 2012. 
  10. ^ «Le prix Landerneau revient à Jérôme Ferrar». Livres hebdo (fransk). 3. juni 2009. Arkivert fra originalen 1. august 2009. Besøkt 7. november 2012.