Åpne hovedmenyen
Ingjerd Helén
Født28. desember 1946 (72 år)
Østre Toten
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Ingjerd Helén (født Dahl; 28. desember 1946Østre Toten[1]) er en norsk sangerinne som var aktiv særlig på 1960- og 1970-tallet med popmusikk

Helén ble med i Gjøvikbandet The Falcons i 1964 og fikk sitt gjennombrudd i 1968 med debutplaten MP Bardufoss. Denne ble en gjenganger i «Ønskekonserten» på radioen. Hun var deretter med i Torry Enghs et par års tid og fikk blant annet sølvplate for Gull og Grønne skoger og platen 12 topper, der hun og Torry Enghs framførte annen hver sang. Ingjerd Heléns soloplate Livets Lotteri var også høyt oppe på salgslistene i Norge.

Hun ble senere med i Oslogruppen Firebeats. Bandet med Helén som frontfigur hadde en viss suksess i Danmark med gull- og sølvplater og dansktopplasseringer. Den norske karrieren kom da i bakgrunnen. Hun avsluttet sin sangkarriere i 1980 og arbeider i dag innenfor pedagogisk musikkterapi i Oslo.

Innhold

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • 1968 «MP Bardufoss/Fjerne byer»
  • 1969 «De fioler du plukker/Når jeg møter deg»
  • 1970 «Gull og Grønne Skoger/Han har gått ifra meg»
  • 1970 «Elskede Michael/Når skal vi møtes igjen»
  • 1970 «Takk for alle minner/Verdens rikets jente»
  • 1973 Klap i Takt. Å kjære. Med Firebeats.
  • 1974 «Mini mini mini/Vinden min ven» Med Firebeats.

AlbumRediger

Med Firebeats
Egne album
Med Torry Enghs

Kilde: Sigbjørn Hemstad: Smil-Sport og Rock. 2007

ReferanserRediger

  1. ^ Ballade: Ingjerd Helén