I Am the Law er en amerikansk stumfilm fra 1922 regissert av Edwin Carewe.[1][2]

I Am the Law
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1922
NasjonalitetUSA
Lengde70 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiEdwin Carewe Rediger dette på Wikidata
ManusRaymond L. Schrock Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Edwin Carewe
FotoRobert Kurrle Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeWallace Beery, Alice Lake, Kenneth Harlan, Rosemary Theby, Gaston Glass, Noah Beery Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1922
Eksterne lenker

Handling rediger

To brødre fra den lille bosetningen Paradise er medlemmer av Royal Canadian Mounted Police. Den eldste broren, Fitzgerald, er kjent som meget dyktig. Men hans yngre og svakere bror, Tom, blir ofte irettesatt for uredelig oppførsel av kommandøren deres. Tom har også innledet en hemmelig affære med kona til kommandanten deres. Når Fitzgerald oppdager dette forholdet, irettesetter han broren sin - men Tom fortsetter likevel å trosse ham. En dag blir en lærer, Joan Cameron, på reise gjennom skogen, fanget i en storm. Han søker derfor tilflukt ved en beryktede virksomhet, og eieren der gjør uønskede fremskritt mot henne - når Fitzgerald dukker opp og dreper ham. Både Fitzgerald og Tom blir snart forelsket i Joan, og hun går med på å gifte seg med Tom. Fitzgerald trer derfor til side og håper at ekteskapet mellom Tom og Joan skal føre til at Tom endelig slår seg mer til ro.

Men når kommandøren deres må ut på reise gjenopptar Tom umiddelbart en affære med kommandørens kone. Men kommandøren hadde glemt igjen noen papirer, og vender derfor hjem hvor han oppdager Tom og kona hans drikke sammen og kjærtegne hverandre. Han pisker derfor Tom med en hundepisk, men Tom skjøt og drepte ham. Tom tok deretter den drepte mannens hundespann, og rømte ut i villmarken. På grunn av jobben sin blir Fitzgerald nødt til å følge etter broren sin. De møttes under en snøstorm ved en bratt fjellside, og under en konflikt blir Fitzgerald kastet nedover fjellsiden. Fitzgerald utvikler alvorlig lungebetennelse, og trodde at han kommer til å dø. Så han signerte en tilståelse for drapet på kommandøren deres.

Tom returnerer til bosettingen deres, presenterte denne tilståelsen for å frikjenne seg selv, og rapporterte broren sin som død. Men det blir snart oppdaget at Fitzgerald faktisk hadde overlevd, og Tom blir derfor sendt tilbake for å arrestere broren sin. Fitzgerald skal deretter føres til en større by, for rettssak. Men en mobb drar Fitzgerald ut av fengselet, hvor de planlegger å lynsje ham. Men Joan lykkes med å overbevise mobben om at Tom er den virkelige skyldige i alt som har skjedd, så mobben løslater Fitzgerald før de kommer tilbake for å få tak i Tom. Men når han ser dem komme, begår Tom selvmord. Fitzgerald og Joan kan deretter gifte seg, og reiser på bryllupsreise med hundeslede.

Skuespillere rediger

Referanser rediger

  1. ^ «Silent Era : Progressive Silent Film List». www.silentera.com. Besøkt 19. november 2023. 
  2. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 19. november 2023. 

Eksterne lenker rediger