Hjelp:Lag en tøff signatur

Dette er en kort veiledning for brukere som ikke kan HTML eller CSS, men har lyst til å lage en signatur med farger eller lignende.

Signaturen din endres i brukerinnstillingene (du må være logget inn), Lenke til brukerinnstillingene finnes på øverste linje på høyre del av skjermen, til høyre for "diskusjon".

For å lage signaturer med farge må du krysse av for råsignatur.

Det er enklere å utvikle signaturen i sandkassa og forhåndsvise hver gang du vil se virkningen av endringene dine. Deretter kan du kopiere koden (ikke lag linjeskift) inn i signaturboksen i brukerinnstillingene.

Framgangsmåte rediger

Skriftfarge rediger

Anta at brukerkontoen din heter Eksempel. For å bruke farge kan du for eksempel skrive

[[Bruker:Eksempel|<span style="color:#108040;">Eksempel</span>]]

Det gir følgende resultat: Eksempel

Her har vi skrevet ordet Eksempel med <font> før og </font> etter. Det gjøres for å påvirke teksten som står imellom. I den første font kan man bruke en eller flere attributter, og her har vi brukt attributten color. Hvordan man kan velge farger er beskrevet på webfarger og Webfarger (sortert etter farge).

Regnbuens farger rediger

[[Bruker:Eksempel|<span style="color:red;">Ek</span><span style="color:darkgoldenrod;">se</span><span style="color:olive;">mp</span><span style="color:green;">e</span><span style="color:blue;">l</span>]]

Det gir følgende resultat: Eksempel

Ramme inn brukernavnet rediger

[[Bruker:Eksempel|<span style="padding:1px;border:1px solid red">Eksempel</span>]]

Det gir følgende resultat: Eksempel

Padding gir luft rundt teksten. Her er den 1 piksel. Rammen (border) er her 1px tykk. Det må ikke være mellomrom mellom 1 og px. Fargen er her rød, men den kan endres på samme måte som nevnt om skriftfarge. Istedenfor solid kan du bruke dashed eller dotted.

Eksempel

Eksempel

Eksempel

Bakgrunnsfarge rediger

<span style="background:navy">[[Bruker:Eksempel|<span style="color:white;">Eksempel</span>]]</span>

Det gir følgende resultat: Eksempel