Hirokazu Kore-eda

japansk regissør
Hirokazu Kore-eda
Hirokazu Kore-eda Cannes 2015.jpg
Født6. juni 1962[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Tokyo[2]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Waseda-universitetetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, filmprodusent, manusforfatter, filmklipperRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
Utmerkelser
8 oppføringer
Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2004), Golden Osella (1995), Asian Film Award for Best Director[3], Gullpalmen, Donostia-prisen[4], Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2009), Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2005), Nikkan Sports Film Award for Best Director (2013)Rediger på Wikidata

Hirokazu Kore-eda er en japansk filmregissør og manusforfatter. Han vant Gullpalmen med filmen Shoplifters i 2018.[5]

ÆresbevisningerRediger

FilmografiRediger

Navn Utgitt Regissør Manusforfatter
Maborosi 1995 Hirokazu Kore-eda Teru Miyamoto
After Life 1998 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Distance 2001 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Nobody Knows 2004 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Hana 2006 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Still Walking 2008-06-28 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Air Doll 2009 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Yoshiie Gōda
I Wish 2011 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Som far, så sønn 2013 Hirokazu Kore-eda[7][8] Hirokazu Kore-eda
Søstre 2015[9] Hirokazu Kore-eda[9][10][9][11] Hirokazu Kore-eda[9]
Etter stormen 2016 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Det tredje mordet 2017 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Shoplifters 2018 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
The Truth 2019 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger