Hirokazu Kore-eda

japansk regissør

Hirokazu Kore-eda er en japansk filmregissør og manusforfatter. Han vant Gullpalmen med filmen Shoplifters i 2018.[5]

Hirokazu Kore-eda
Hirokazu Kore-eda Cannes 2015.jpg
Født6. juni 1962[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Tokyo[2]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Waseda-universitetetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, filmprodusent, manusforfatter, filmklipperRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
Utmerkelser
8 oppføringer
Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2004), Golden Osella (1995), Asian Film Award for Best Director[3], Gullpalmen, Donostia-prisen[4], Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2009), Blå sløyfe-prisen for beste regissør (2005), Nikkan Sports Film Award for Best Director (2013)Rediger på Wikidata

ÆresbevisningerRediger

FilmografiRediger

Navn Utgitt Regissør Manusforfatter
Maborosi 1995 Hirokazu Kore-eda Teru Miyamoto
After Life 1998 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Distance 2001 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Nobody Knows 2004 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Hana 2006 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Still Walking 2008-06-28 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Air Doll 2009 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Yoshiie Gōda
I Wish 2011 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Som far, så sønn 2013 Hirokazu Kore-eda[7][8] Hirokazu Kore-eda
Søstre 2015[9] Hirokazu Kore-eda[9][10][9][11] Hirokazu Kore-eda[9]
Etter stormen 2016 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Det tredje mordet 2017 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
Shoplifters 2018 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda
The Truth 2019 Hirokazu Kore-eda Hirokazu Kore-eda

ReferanserRediger

  1. ^ Munzinger-Archiv, oppført som Hirokazu Koreeda, Munzinger IBA 00000031626, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 16. desember 2014
  3. ^ www.asianfilmawards.asia
  4. ^ japantoday.com
  5. ^ Mode Steinkjer (20. mai 2018): Den riktige filmen vant Gullpalmen. Dagsavisen
  6. ^ «Kore-eda recognized as Asian Filmmaker of the Year by Busan film festival». Japan Today (engelsk). Besøkt 5. september 2019. 
  7. ^ «Pais & Filhos». AdoroCinema. 
  8. ^ «Tel père, tel fils». AlloCine. 
  9. ^ a b c d «Our Little Sister». IMDb. 
  10. ^ Bradshaw, Peter (13. mai 2015). «Our Little Sister review – Hirokazu Kore-eda's mature siblingmance manga». The Guardian (engelsk). ISSN 0261-3077. 
  11. ^ «Notre petite soeur». AlloCine. 

Eksterne lenkerRediger