Hermine Körner

tysk skuespiller
Hermine Körner
Hermine Körner 1900.jpg
Født30. mai 1878[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Berlin[5]Rediger på Wikidata
Død14. desember 1960[1][3]Rediger på Wikidata (82 år)
BerlinRediger på Wikidata
Gravlagt Waldfriedhof ZehlendorfRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Utmerkelser Berliner Kunstpreis (1951), stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstordenRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Hermine Körner (født 30. mai 1878 i Berlin, død 14. desember 1960 i Berlin) var en tysk skuespillerinne, regissør og teaterleder.

I 1957 ble hun tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden (Bundesverdienstkreuz) for sin innsats innen tysk kulturliv.

FilmografiRediger

  • 1916: Die Einsame
  • 1919: Der Karneval der Toten
  • 1923: Der Mensch am Wege
  • 1938: Preußische Liebesgeschichte
  • 1938: Altes Herz geht auf die Reise
  • 1941: Friedemann Bach
  • 1948: Das verlorene Gesicht
  • 1949: Tragödie einer Leidenschaft
  • 1954: Legende eines Lebens
  • 1959: Den blå nattsvermer (Der blaue Nachtfalter)
  • 1960: Die Irre von Chaillot

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 17. okt. 2015, 118713477
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Hermine Körner, körner-hermine
  3. ^ a b Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Hermine Körner, 00000000388
  4. ^ FemBio, 9. okt. 2017, Hermine Körner, 16073
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014

Eksterne lenkerRediger