Åpne hovedmenyen

Hermine Körner

tysk skuespiller
Hermine Körner
Hermine Körner 1900.jpg
Født30. mai 1878[1][2][3][4]
Berlin[5]
Død14. desember 1960[1][3] (82 år)
Berlin
Gravlagt Waldfriedhof Zehlendorf
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser Berliner Kunstpreis (1951), stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Hermine Körner (født 30. mai 1878 i Berlin, død 14. desember 1960 i Berlin) var en tysk skuespillerinne, regissør og teaterleder.

I 1957 ble hun tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden (Bundesverdienstkreuz) for sin innsats innen tysk kulturliv.

FilmografiRediger

  • 1916: Die Einsame
  • 1919: Der Karneval der Toten
  • 1923: Der Mensch am Wege
  • 1938: Preußische Liebesgeschichte
  • 1938: Altes Herz geht auf die Reise
  • 1941: Friedemann Bach
  • 1948: Das verlorene Gesicht
  • 1949: Tragödie einer Leidenschaft
  • 1954: Legende eines Lebens
  • 1959: Den blå nattsvermer (Der blaue Nachtfalter)
  • 1960: Die Irre von Chaillot

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 17. okt. 2015, 118713477
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Hermine Körner, körner-hermine
  3. ^ a b Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Hermine Körner, 00000000388
  4. ^ FemBio, 9. okt. 2017, Hermine Körner, 16073
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014

Eksterne lenkerRediger