Herman Brood

nederlandsk musiker
Herman Brood
Herman Brood 1979.png
Født5. november 1946[1][2][3][4]
Zwolle[5]
Død11. juli 2001[1][2][3][4] (54 år)
Amsterdam[6]
Ektefelle Xandra Jansen
Barn Lola Pop Brood
Beskjeftigelse
11 oppføringer
Skuespiller, sanger, lyriker, sanger-låtskriver, pianist, kunstmaler, skribent, manusforfatter, filmskuespiller, låtskriver, gitarist
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene
Utmerkelser Gouden Harp, Zilveren Harp, Popprijs (1989)

Hermanus (Herman) Brood (født 5. november 1946 i Zwolle, død 11. juli 2001 i Amsterdam)[7] var en nederlandsk musiker, skuespiller, maler og dikter. Han har i hjemlandet fått predikatet Hollands største rock'n roll stjerne.[8]

Diskografi i utvalgRediger

  • Street (1977)
  • Shpritsz (1978)
  • Cha Cha (1978)
  • Herman Brood & His Wild Romance (1979)
  • Go Nutz (1980)
  • Frisz & Sympatisz (1982)
  • Bühnensucht (1985, konsertalbum)
  • Yada Yada (1988)
  • Hooks (1989)
  • Freeze (1990)
  • Fresh Poison (1994)
  • Back on the Corner (1999)
  • Ciao Monkey (2000)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 4. mai 2014
  2. ^ a b RKDartists, http://explore.rkd.nl/en/explore/artists/12961, Herman Brood, 12961
  3. ^ a b Filmportal.de, 9. okt. 2017, Herman Brood, c80d6703d9774bccb39cc7a1b180e6e8
  4. ^ a b Discogs, 9. okt. 2017, Herman Brood, 267937
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 31. des. 2014
  7. ^ Brigitte Tast, Hans-Juergen Tast: Herman Brood. Der Ladykiller im 'be bop'. Schellerten 2016, ISBN 978-3-88842-049-8
  8. ^ Herman Brood (54) pleegt zelfmoord, Nederlandse Omroep Stichting. 11 July 2001. Besøkt 14. des. 2013

Eksterne lenkerRediger