Henry Bergman

amerikansk skuespiller
Henry Bergman
Henry Bergman 1917.jpg
Født23. februar 1868[1][2]Rediger på Wikidata
San FranciscoRediger på Wikidata
Død22. oktober 1946[1][3][2][4]Rediger på Wikidata (78 år)
HollywoodRediger på Wikidata
Gravlagt Hillside Memorial Park CemeteryRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, faglitterær forfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Henry Bergman (født 23. februar 1868 i San Francisco i California i USA, død 22. oktober 1946 i Hollywood i Los Angeles) var en amerikansk skuespiller og komiker som ofte medvirket i Charlie Chaplins filmer.

Filmografi (utvalg)Rediger

StumfilmerRediger

  • The Kreutzer Sonata (1915)
  • The Melting Pot (1915)
  • The Vagabond (1916)
  • The Count (1916)
  • The Pawnshop (1916)
  • Behind the Screen (1916)
  • The Rink (1916)
  • Easy Street (1917)
  • The Black Stork (1917)
  • The Cure (1917)
  • The Immigrant [1917)
  • The Adventurer (1917)
  • A Dog's Life (1918)
  • Shoulder Arms (1918)
  • Sunnyside (1919)
  • A Day's Pleasure (1919)
  • The Kid (1921)
  • The Idle Class (1921)
  • Pay Day (1922)
  • The Pilgrim (1923)
  • A Woman of Paris (1923)
  • The Gold Rush (1925)
  • The Circus (1928)
  • City Lights (1931)
  • Modern Times (1936)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 4. mai 2014
  2. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Henry Bergman, 12079
  3. ^ Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb14008785s
  4. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Henry Bergman, w6s18p2h


Eksterne lenkerRediger