Henry Bergman

amerikansk skuespiller

Henry Bergman (født 23. februar 1868 i San Francisco i California i USA, død 22. oktober 1946 i Hollywood i Los Angeles) var en amerikansk skuespiller og komiker som ofte medvirket i Charlie Chaplins filmer.

Henry Bergman
Henry Bergman 1917.jpg
Født23. februar 1868[1][2]Rediger på Wikidata
San FranciscoRediger på Wikidata
Død22. oktober 1946[1][3][2][4]Rediger på Wikidata (78 år)
HollywoodRediger på Wikidata
Gravlagt Hillside Memorial ParkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, faglitterær forfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Filmografi (utvalg)Rediger

StumfilmerRediger

  • The Kreutzer Sonata (1915)
  • The Melting Pot (1915)
  • The Vagabond (1916)
  • The Count (1916)
  • The Pawnshop (1916)
  • Behind the Screen (1916)
  • The Rink (1916)
  • Easy Street (1917)
  • The Black Stork (1917)
  • The Cure (1917)
  • The Immigrant [1917)
  • The Adventurer (1917)
  • A Dog's Life (1918)
  • Shoulder Arms (1918)
  • Sunnyside (1919)
  • A Day's Pleasure (1919)
  • The Kid (1921)
  • The Idle Class (1921)
  • Pay Day (1922)
  • The Pilgrim (1923)
  • A Woman of Paris (1923)
  • The Gold Rush (1925)
  • The Circus (1928)
  • City Lights (1931)
  • Modern Times (1936)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 4. mai 2014
  2. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 12079, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6s18p2h, besøkt 9. oktober 2017


Eksterne lenkerRediger