Helen Slater

amerikansk sanger og skuespiller
Helen Slater
10.17.09HelenSlaterByLuigiNovi.jpg
FødtHelen Rachel Slater
15. desember 1963[1] (56 år)
Bethpage
Utdannet ved High School of Music and Art
Beskjeftigelse skuespiller, sanger
Nasjonalitet USA
Aktive år1982 – nå
Nettstedhttp://www.helenslater.com/
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Helen Rachel Slater (født 15. desember 1963) er en amerikansk skuespiller og sanger.

BiografiRediger

Helen Slater ble født i Bethpage, en liten by på Long Island i delstaten New York. Hennes far var direktør i et TV-selskap og hennes mor var advokat og aktivist for fred og kjernefysisk nedrustning. Foreldrene skilte seg i 1974. Hun har en bror, David, som er advokat i New York City. Hennes familie er jødisk.

KarriereRediger

SkuespillerkarriereRediger

Hun fikk tittelrollen i filmen Supergirl (1984), med Faye Dunaway som Selena. Filmen fikk blandede kritikker, og var ikke en økonomisk suksess. I sin neste film spilte hun sammen med Christian Slater og Yeardley Smith som Billie Jean Davy i The Legend of Billy Jean (1985). Hun spilte deretter i to komedier, Uten skrupler (1986) og Hemmeligheten bak min suksess (1987).

Flere høyprofilerte roller fulgte etter at hun spilte i den uavhengige komedien og kultklassikeren Sticky Fingers (1988) med sin mangeårige venn Melanie Mayron og i A House in the Hills (1993) med Michael Madsen. Siden da har hun spilt i mange filmer og serier, herunder gjesteopptredener i TV-serien Smallville.

Musikalsk karriereRediger

Slater har uttalt at hun satset på musikk selv før hun begynte som skuespiller. Hun har gitt ut tre album, hvor hun synger sine egne komposisjoner og spiller piano. I 2003 ga hun ut sitt første album med tittelen One of These Days, som består av hennes originale sanger. I 2005 ga hun ut sitt andre album Crossword, og hennes tredje album Shine ble utgitt på slutten av 2010.

Personlig livRediger

Hun er gift med den prisbelønte redaktøren Robert Watzke. De har en datter, Hannah Mika, født 28. august 1995.

Filmografi i utvalgRediger

  • ABC Afterschool Special (TV-serie) (1982) … Amy Watson
  • Supergirl (1984) … Kara Zor-El / Linda Lee / Supergirl
  • The Legend of Billy Jean (1985) … Billie Jean Davy
  • Uten skrupler (1986) … Sandy Kessler
  • Hemmeligheten bak min suksess (1987) … Christy Wills
  • Sticky Fingers (1988) … Hattie
  • Happy Together (1989) … Alexandra Paige
  • Capital News (TV-serie) (1990) … Anne McKenna
  • Byfolk! (1991) … Bonnie Rayburn
  • Seinfeld (TV-serie) (1992) … Becky Gelke
  • A House in the Hills (1993) … Alex Weaver
  • Lassie (1994) … Laura Turner
  • Caroline in the City (TV-serie) (1997) … Cassandra Thompson
  • Best Friends for Life (TV-film) (1998) … Pammy Cahill
  • American Adventure (TV-film) (2000) … Cathy
  • Nowhere in Sight (2001) … Carly Bauers
  • Will & Grace (TV-serie) (2001) … Peggy Truman
  • Grey's Anatomy (TV-serie) (2005) … Nadia Shelton
  • Smallville (TV-serie) (2007–2010) … Lara-El
  • Supernatural (TV-serie) (2009) … Susan Carter
  • CSI: NY (TV-serie) (2010) … Elizabeth Harris
  • Supergirl (TV-serie) (2015-) ... Eliza Danvers

DiskografiRediger

  • One of These Days (2003)
  • Crossword (2005)
  • Shine (2010)

ReferanserRediger

  1. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Helen Slater, w6wf1rrq

Eksterne lenkerRediger