Heidi Marie Vestrheim

Heidi Marie Vestrheim (født 11. april 1977 i Øystese) er en norsk musiker, låtskriver, produsent og programleder. Høsten 2016 var hun programleder for Ut av skapet og Superbonden på NRK.[trenger referanse]

Heidi Marie Vestrheim
Født11. april 1977[1]Rediger på Wikidata (44 år)
ØysteseRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PlateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
IMDbIMDb

KarriereRediger

Vestrheim startet sin musikerkarriere som vokalist i bandet Atakama som utga platen Lush i 2000. Solodebuten kom i 2003 med EP-en Pigs, fulgt opp året etter med hennes første soloalbum Signs and Fiction. Vestrheim ble i 2005 med på Tysklandturneen til Ephemera. Det andre soloalbumet, Beautiful Houses kom i 2006.

Vestrheim jobbet en periode på Den Nationale Scene i Bergen hvor hun spilte i På'an igjen, en dramatisering av Jan Eggums viser.

Fra 2008 har Vestrheim flere ganger jobbet som programleder i NRK, blant annet i programmet Julemorgen (2009 - 2012) på NRK Super, Ut av skapet (NRK1), Superbonden (NRK1), Reiseradioen (NRK P1), Heidi Marie & Co. og Tidenes Morgen (NRK P13)

Hun har bidratt med historien «Knølkvalen Kai» i Godnattboka, utgitt på Skald forlag i 2007.[2] Hun har også gitt ut to quizbøker på Aschehoug og bidratt i boka BarfotGyldendal Tiden, samt medvirket i boka Gay Kids – Kule barn som også finnes (Abstrakt forlag).[3] Vestrheim spiller også i barnemusikkbandet hei kalas.

Heidi Marie Vestrheim har sitt eget plateselskap, BlueBox Records.

DiskografiRediger

  • 2000: Lush – med bandet Atakama
  • 2003: Pigs (EP)
  • 2004: Signs and Fiction
  • 2006: Beautiful Houses
  • 2012: I want to Go
  • 2014: Dark Spring (EP)
  • 2016: Black Forest

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 585473, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ «Bidrar på nynorsk godnattbok». www.ba.no (norsk). 8. oktober 2007. Besøkt 18. januar 2021. «Heidi Marie Vestrheim forteller om knølhvaler når hun bidrar på Norges første godnattbok på nynorsk. Musikeren fra Øystese er en av 22 vestlandske forfattere bak den nynorske «Nattaboka» som kom ut i høst. | Med seg på laget har hun kjente forfattere som Frode Grytten, Ragnar Hovland, Einar Økland og Erna Osland.» 
  3. ^ «Gay Kids. Kule barn som også finnes». www.abstrakt.no. Besøkt 18. januar 2021. 

Eksterne lenkerRediger