Åpne hovedmenyen
Heidi Marie Vestrheim
Født11. april 1977 (42 år)
Øystese
Beskjeftigelse Plateprodusent
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Heidi Marie Vestrheim (født 11. april 1977 i Øystese) er en norsk musiker, låtskriver, produsent og programleder. Høsten 2016 var hun programleder for Ut av skapet og Superbonden på NRK.[trenger referanse]

Innhold

KarriereRediger

Vestrheim startet sin musikerkarriere som vokalist i bandet Atakama som utga platen Lush i 2000. Solodebuten kom i 2003 med EP-en Pigs, fulgt opp året etter med hennes første soloalbum Signs and Fiction. Vestrheim ble i 2005 med på Tysklandturneen til Ephemera. Det andre soloalbumet, Beautiful Houses kom i 2006.

Vestrheim jobbet en periode på Den Nationale Scene i Bergen hvor hun spilte en av hovedrollene i På'an igjen, en dramatisering av Jan Eggums viser.

Fra 2008 har Vestrheim flere ganger jobbet som programleder i NRK, blant annet i programmet Julemorgen (2009 - 2012) på NRK Super, Ut av skapet (NRK1), Superbonden (NRK1), Reiseradioen (NRK P1), Heidi Marie & Co. og Tidenes Morgen (NRK P13)

Hun har bidratt med historien Knølkvalen Kai i Godnattboka (Skald). Hun har også gitt ut to Quizbøker på Aschehoug og bidratt i boka BarfotGyldendal Tiden, samt medvirket i boka Gay Kids – Kule barn som også finnes (Book and Exhibition). Vestrheim spiller også i bandet Hei Kalas!.

Heidi Marie Vestrheim har sitt eget plateselskap, BlueBox Records.

DiskografiRediger

  • 2000: Lush (med bandet Atakama)
  • 2003: Pigs EP
  • 2004: Signs and Fiction
  • 2006: Beautiful Houses
  • 2012: I want to Go.
  • 2014: Dark Spring EP
  • 2016: Black Forest

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger