Åpne hovedmenyen
Heidi Bonde
Bonde Heidi.jpg
Født27. mai 1954 (65 år)
Oslo
Beskjeftigelse Oversetter, lyriker
Nasjonalitet Norge
Periode1988-
DebutLucifers munn, 1988

Heidi Bonde (født 27. mai 1954) er en norsk forfatter og lyriker. Hun debuterte i 1988 med diktsamlingen Lucifers munn. Senere har hun utgitt diktsamlinger og romaner. Dikt av Bonde er ofte vanskelig å tolke, og skaper gjerne landskaper og stemninger med en særegen poesi. Hun har et skarpt blikk for detaljer og skaper en drømmeverden med sterke assosiasjoner. Tidligere skrev hun mest lyrikk men har senere også markert seg som romanforfatter. Hun har også gjendiktet den italienske poeten Eugenio Montale.

Av utdanning er Bonde cand mag. med fagene italiensk, psykologi og nordisk litteratur. I studietiden hadde hun også et opphold i Italia. Hun bor i Oslo sammen med mann og to barn.

BibliografiRediger

DiktRediger

  • Lucifers munn, 1988.
  • I dette rom planter jeg en hegg, 1990.
  • September, 1991.
  • Svømmeskolen, 1994.
  • Oktobermusikanten, 1995.
  • Øvelse i det soleklare, 1997.
  • Fabelaktige forhold, 1999.

RomanerRediger

  • Detaljenes diktatur, 1996.
  • Fortellingen om fregatten Felicita, 1998.
  • Marsipangrisen, 2000.

SakprosaRediger

  • Flamingohøsten har begynt. Skisser og samtaler i et forfatterverksted, 1997.

GjendiktningRediger

Eugenio Montale: Annerledes, 1995 (Sammen med Rune Christiansen)

Eksterne lenkerRediger