Harald Thune (musiker)

Harald Thune (født 4. mars 1965) er en norsk musiker som spiller musikk innen americana-sjangeren.

Han var bare 13 år da han startet sitt første band sammen med Marius Lillelien og Tor Ivar Forsland, som spilte bass. Det første bandet kalte de The Lost Souls, de spilte mye av Johnny Cash sin musikk. Siden startet han rockebandet Black Dogs sammen med forfatteren Herman Willis. I 1992 sang han i Norske Gutter.

Den 20. april 2020 lanserte han albumet The Backbounceability of Humans. Albumet fikk blant annet en rosende omtale i tidsskriftet Country People Music i juni 2020. På albumet synger han blant annet duett med Rita Eriksen. Ellers medvirker musikere som Eivind Staxrud (Raga Rockers), Trond Augland, Atle Rakvåg, Daniel Gullien, Tore Blestrud, Arne Martinussen og Richard Gjems, med Jørund Vålandsmyr som korist. Albumet er innspilt i Athletic Studio i Halden med Kai Andersen som produsent.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 2020: The Backbounceability of Humans
  • 2017: Blå vinyl
  • 2008: Love, Heartbreak and Drinkin’
  • 2004: Johnny Cash Special
  • 2000: Frisk & Fredløs
  • 1994: Freestyle Americana, med Campfire Combo

Singel/EPRediger

  • 2020: Mr. & Mrs.
  • 2017: Liv
  • 2009: Heartbroken, Lonesome and Blue
  • 2008: Your Number Two (album edit)
  • 2000: Cowboyf …!

Eksterne lenkerRediger