Hanne Qvigstad

Hanaumi
Hanne Qvigstad
Født23. august 1972 (47 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge
Periode19952006
Musikalsk karriere
SjangerPop
Dance
Eurodance
Instrumentvokal
PlateselskapColumbia

Hanne Yung Qvigstad (født 23. august 1972 i Seoul, Korea) er en norsk popartist kjent som Hanaumi. Hun kom til Norge seks år gammel, og er oppvokst i Drøbak.[1] Før hun ble sangartist hadde hun hatt plass på Norges landslag i taekwondo, og tjenestegjort 15 måneder i Marinen.[2]

Som artisten Hanaumi er hun mest kjent for singelen «Fisherman's Net» som lå på toppen av VG-lista i 1996. Hun debuterte med singelen I Don't Wanna Wait i 1995. Den ble mye spilt på radio. Gjennombruddet kom med sangen «Fisherman's Net» som lå hele 12 uker med beste plassering på 9.-plass på VG-lista i 1996. Det ble diskutert om refrenget i sanget var «I was born in fisherman's net» eller «I was caught in fisherman's net». Det ble senere oppklart av Hanaumi selv at det hun synger er «caught». Samme året kom debutalbumet Hanaumi ut og den lå fire uker på VG-lista. Den ble også populær i Japan. I 1998 kom hun med dance-singelen «Japanese Boy».

På slutten av 1990-tallet endte imidlertid sangkarrieren i en nedtur, og åpen økonomisk konflikt med daværende manager Alf Wigen.[3] Etter dette ble det stille rundt Hanaumi, men i 2006 var hun tilbake med albumet Games You Play.

DiskografiRediger

Album
  • Hanaumi (1996)
  • Partylife (1998)
  • Games You Play (2006)
Singler
  • I Don't Wanna Wait (1996)
  • Fisherman's Net (1996)
  • Japanese Boy (1998)
  • Games You Play (2006)
  • How Did You Wait For Me (2006)

ReferanserRediger

  1. ^ «En ny norsk popblomst», Aftenposten 19. januar 1996, s. 38
  2. ^ «I en tynn tråd», Dagbladet 29. mai 1996, s. 35
  3. ^ «Må betale 125 000 til manager», Dagbladet 5. januar 1999, s. 44

Eksterne lenkerRediger