Gym Class Heroes

Gym Class Heroes
Gym Class Heroes.jpg
OpphavUSA Geneva, New York, USA, USA (1997)
Periode1997-nåtid
SjangerAlternativ hiphop
Rapcore
Indie pop
Aktive år1997
PlateselskapDecaydance Records
Fueled by Ramen
NettstedOffisiell nettside
Medlemmer
Travis McCoy
Disashi Lumumba-Kasongo
Eric Roberts
Matt McGinley
Tidligere medlemmer
Ryan Geise
Milo Bonacci
Sie One

Gym Class Heroes er et amerikansk band fra Geneva, New York. Gruppen startet da Travis McCoy møtte trommeslageren Matt McGinley og bestemte seg for å lage et band. Etter at gitaristen Disashi Lumumba-Kasongo kom til, ble de signert til plateselskapet Decaydance Records, der de gav ut As Cruel As School Children, som solgte til gull. Siden den utgivelsen har bandets singel «Cupid's Chokehold» nådd opp som fjerdeplass på «Billboard Hot 100»-listen, og «Clothes Off!» nådde som #5 på UK Singles Chart. De har samarbeidet med Patrick Stump fra Fall Out Boy ved flere anledninger, særlig da han sang bakgrunnsvokal på sangen «Cupid's Chokehold». Stump produserte også mesteparten av albumet The Quilt, som ble gitt ut 9. september 2008.

DiskografiRediger

  • 2001: ...For the Kids
  • 2004: The Papercut EP
  • 2005: The Papercut Chronicles
  • 2006: As Cruel As School Children
  • 2008: Patches From the Quilt EP
  • 2008: The Quilt
  • 2009: Be the Judge

MedlemmerRediger

Priser og nominasjonerRediger

År Pris Kategori Resultat
2007 MTV Video Music Awards Beste Gruppe Nominert
MTV Video Music Awards Beste Nykommer Vunnet
MTV European Music Awards Ultimate Urban Nominert

Eksterne lenkerRediger