Gustav Lundgren

Gustav Lundgren
Gustav Lundgren Cosmopolite Djangofestivalen (212647).jpg
Foto: Tore Sætre
Født18. september 1980Rediger på Wikidata (40 år)
Beskjeftigelse Jazzgitarist, komponist, jazzmusiker[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerJazz[2]
InstrumentGitar[2]

Gustav Ernest Viktor Lundgren (født 18. september 1980 i Stockholm) er en svensk jazzgitarist.

BiografiRediger

 
Acoustic Connection Cosmopolite 2017.
 
Lundgren på Cosmopolite under Djangofestivalen 2017.

Lundgren begynte å spille gitar da han var tretten år gammel og studerte musikk ved Södra Latins gymnasium. Senere studerte han musikk på Bollnäs folkehøgskole og Fridhems folkehøgskole i Svalöv.[3] Etter studiene ble han med i Hot Club de Suede og startet en jazz club på Hannas Krog på Södermalm i Stockholm. Han deltar i flere musikkprosjekter, deriblant sin egen Gustav Lundgren Kvartett, og spiller en spesielt spanskinspirert jazz.[4]

Lundgren driver sitt eget plateselskap Lundgren Music.

UtmerkelserRediger

  • 2004: Hedret med sin egen signaturgitar modell fra AJL - Gitars
  • 2005: Mottaker av Louis Armstrong Stipend
  • 2009: Hedret med et stipend fra den svenske Konstnärsnämnden[5]

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 2004: First Impression (Lundgren Music), med Gustav Lundgren Kvartett/Kvintett
  • 2007: Second Opinion (Lundgren Music), med Gustav Lundgren Kvartett
  • 2010: 8 Venues (Lundgren Music), med Gustav Lundgren Kvartett
  • 2012: Plays Django Reinhardt (Lundgren Music)
  • 2014: French Connection (Lundgren Music)
  • 2015: Bertheleville (Lundgren Music), med Gustav Lundgren Trio
  • 2017: At The Movies (Lundgren Music), med Gustav Lundgren & Unit

SamarbeidRediger

  • 2002: 29 m2 (SJR), med Mozaique
  • 2003: Avec (SJR), med Hot Club de Suede
  • 2005: Django Prosjektet vol. 1 (Lundgren Musikk), med Anders Larsson
  • 2008: Django Prosjektet vol. 2 (Lundgren Musikk), med Anders Larsson
  • 2011: Ta To (Lundgren Musikk), med Stockholm Svinge Alle Stjerner
  • 2012: Janeiro (Lundgren Musikk), med Daniel Santiago
  • 2012: Barcelona / Estocolmo (Lundgren Musikk), med Fredrik Carlquist
  • 2013: Spiller Richard Rodgers (Lundgren Musikk), med Trio Legacy
  • 2013: Bossa Nova vol. 1 (Lundgren Musikk), med Fredrik Carlquist
  • 2014: Passageiros (Lundgren Musikk), med Lili Araujo
  • 2014: Cruce de Caminos (Lundgren Musikk), med Celia Mur
  • 2015 : Mar (Lundgren Musikk), med Luiz Murá[6]
  • 2017: Jazz Vol. 1 (Lundgren Musikk), med Jorge Rossy og Doug Weiss[7]
  • 2017: Akustisk Forbindelse LIVE (Lundgren Musikk), med Antoine Boyer[8]

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2020/januar/djangofestivalen_2020
  2. ^ a b http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2020/januar/djangofestivalen_2020.
  3. ^ Almqvist, Peter. «Gustav Lundgren - Sveriges flitigaste gitarrist». Fuzz.se. Besøkt 4. mars 2018. 
  4. ^ Holmberg, Gunnar. «Gustav Lundgrens gitarrhjältar:Jimi, John…och DJANGO!». DigJazz.se. Besøkt 4. mars 2018. 
  5. ^ «Gustav Lundgren». AllAboutJazz.com. Besøkt 4. mars 2018. 
  6. ^ «Gustav Lundgren». Discogs.com. Besøkt 4. mars 2018. 
  7. ^ «Gustav Lundgren». Deezer.com. Besøkt 4. mars 2018. 
  8. ^ «Lundgren Music CD». LundgrenMusic.shop.textalk.se. Besøkt 4. mars 2018. 

Eksterne lenkerRediger