Gudrun Brauti Knutslid

Gudrun Brauti Knutslid (født 23. desember 1914, død 9. desember 1989) var en norsk forfatter som for det meste skrev lyrikk innenfor den religiøse tradisjonen på 1900-tallet.

Gudrun Brauti Knutslid ble født i Seljord i Telemark der hun bodde hele livet. Det meste av livet drev hun forretning, og var aktivt med i Seljord Kunstforening. Det var først i en alder av seksti år at Gudrun Brauti Knutslid ble heltids forfatter. Hun debuterte med diktsamlingen «Tonar i ord» i 1976. Fram til hun døde i 1989 gav hun ut åtte diktsamlinger og to dokumentarromaner. Disse romanene omhandler Olea Crøger og Magnus Brostrup Landstad.


Komponisten Gisle Kverndokk (født 1967) har satt musikk til to av hennes dikt.

  • Kverndokk, Gisle: Syng : For treble voices and Piano <1987> Text(Nor): Gudrun Brauti Knutslid. N-MIC(MS) 4'
  • Kverndokk, Gisle: Ho som bar god frukt : Cantata <1991>3 voices(SMBar), nar, choir(SATB), 2 perc, vcl, pf, org Text(Nor): Gudrun Brauti Knutslid. N-MIC(MS) 40'

BibliografiRediger

  • Dei gamle vegane 1989
  • Diktarpresten Magnus Brostrup Landstad : halvdokumentarisk roman 1988
  • Primstaven 1983
  • Olea Crøger : halvdokumentarisk roman 1982
  • Livet og draumen 1981
  • Gamal bru under haustmåne 1980
  • Sol og skugge 1979
  • Ny morgon 1978
  • Spirande frø 1977
  • Tonar i ord 1976