Grete Randsborg Jenseg

norsk skuespiller
Grete Randsborg Jenseg
Jenseg.jpg
Født21. mai 1937[1]Rediger på Wikidata (83 år)
Ektefelle Bjørn JensegRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Grete Randsborg Jenseg (født 21. mai 1937) er en norsk forfatter, dramatiker, skuespiller og pedagog.

Hun har utgitt 17 bøker og har fått 14 oversettelser til andre språk. Hun mottar som ungdomslitterær forfatter Statens stipend for eldre fortjente kunstnere.

BibliografiRediger

  • 1987: Bakkestart, Valentino (Barnebok, Gyldendal)
  • 1988: Frossen fugl (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 1989: Veien til sommeren, Valentino! (Barnebok, Gyldendal)
  • 1990: Nesten nær deg (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 1991: Kjære Ingen! (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 1993: Engelen Roy (Barnebok, Gyldendal)
  • 1994: Faren til Lukas (Barnebok, Tiden)
  • 1996: Det aller fineste (Barnebok, Cappelen)
  • 1997: Naken. Alltid. (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 1998: En heks? En heks? (Billedbok, Cappelen)
  • 1998: Glansbildeballen (Billedbok, Cappelen)
  • 2000: Den rosa prinsessekjolen (Barnebok, Gyldendal)
  • 2003: - eller en du elsker (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 2004: Fabel Jakop og de magiske eggene(Barnebok, Landsbruksforlaget)
  • 2005: Fabel Jakop og den hersens kjærligheten (Barnebok, Tun)
  • 2006: Kristin og Sadiq (Ungdomsbok, Gyldendal)
  • 2007: Fabel Jakop, havet og den lille melketanna (Barnebok, Cappelen)
  • 2011: Pippi, snart tretten (Barnebok, Cappelen Damm)

Som skuespillerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 122707214, catalogue.bnf.fr, besøkt 31. desember 2019

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger