Gran Via de les Corts Catalanes

Gran Via de les Corts Catalanes, ofte forkorta til Gran Via, er en av Barcelonas viktigste avenyer. Den krysser byen fra nordøst, like ved Sant Adrià de Besòs, til sørvest, hvor byen grenser til L'Hospitalet de Llobregat. Avenyen passerer de fleste av byens viktigste plasser: Plaça d'Espanya, Plaça Universitat, Plaça de Catalunya, Plaça de Tetuan og Plaça de les Glòries Catalanes. Den er over åtte kilometer lang.

Gran Via de les Corts Catalanes
Krysset mellom Rambla de Catalunya og Gran Via.
Basisdata
LandSpania
KommuneBarcelona, La Marina de Port, La Bordeta, La Font de la Guatlla, Hostafrancs, Montjuïc, La Nova Esquerra de l'Eixample, Sant Antoni, L'Antiga Esquerra de l'Eixample, Dreta de l'Eixample, Fort Pienc, El Parc i la Llacuna del Poblenou, El Clot, El Poblenou, San Martín de Provensals, Provençals del Poblenou, La Verneda i la Pau, El Besós y el Maresme

Kart
Gran Via de les Corts Catalanes
41°22′50″N 2°09′24″Ø

Gran Via de les Corts Catalanes ble på slutten av 1800-tallet inkludert som en viktig del av byplanleggeren Ildefons Cerdà plan for Barcelona. Avenyen har hatt ulike navn etter hvert som ulike regimer har hatt makta i Spania. Sitt nåværende navn fikk den da Francos diktatur tok slutt i 1979.

Eksterne lenker rediger