Gothminister

norsk metallband

Gothminister er et gothic-industriell metal-band fra Norge. Det ble startet i 1999, og har siden da gitt ut seks album og har hatt suksess særlig i Tyskland[trenger referanse]. Det har spilt under flere store tyske musikkfestivaler, inkludert Wave-Gotik-Treffen (WGT), Dark Storm Festival, spilt for over 10 000 mennesker under Schattenreich Festival og for over 15 000 mennesker under M'era Luna Festival.[trenger referanse]

Gothminister
Gothminister.jpg
OpphavOslo, Norge (1999)
Periode1999–d.d.
SjangerGothic metal
Industriell metal
Aktive år1999
PlateselskapAngel
BMG
Drakkar
e-Wave
Soulfood
Tatra
Tuba
AFM Records
Nettstedhttp://www.gothminister.com/
Medlemmer
Gothminister
Turbo Natas
Icarus
Chris Dead
Tidligere medlemmer
Dementia
Android
Machine

Gothminister under Melodi Grand Prix 2013.

Gothminister har vært inne på de tyske alternative listene Deutsche Alternative Charts, hvor singelen Dusk Till Dawn nådde sjuendeplassen og albumet Anima Inferna (2011) nådde sjetteplass. Albumet Happiness In Darkness (2008) gikk opp på førsteplass i USA på Vampirefreaks.com.[trenger referanse]

Bandet har turnert i mer enn 40 land, samt holdt en «headliner-turné» i USA i 2007. Bandet innehar også Norges «høyeste» rockkonsert på Romsdalshorn, som ligger over 1 600 moh., under RaumaRock i 2008. Gothministers sceneshow inneholder pyrotekniske effekter. animatroniske figurer og fjernstyrte flygende monstre. Bandet deltok i Melodi Grand Prix 2013 med låten «Utopia», men gikk ikke videre fra den andre delfinalen 26. januar.

Albumet Utopia (2013) kom inn på Tysklands offisielle topp 100 salgslister.[1] Singelen «Utopia» fra samme album nådde en 4.-plass på Deutche Alternative Charts.

Gothminister turnerte videre i 2014 og 2015. I 2016 avsluttet bandet sommerens konsertrekke med en konsert på hovedscenen på M'Era Luna festivalen i Tyskland i 2016 foran nærmere 25 000 mennesker.[trenger referanse]

Høsten 2017 lanserte bandet sitt sjette fullengdealbum.[trenger referanse]

MedlemmerRediger

Nåværende medlemmerRediger

  • Gothminister (Bjørn Alexander Brem) – Vokal
  • Chris Dead (Christian Svendsen) – Trommer
  • Icarus (Glenn Nilsen) – Gitar
  • Turbo Natas (Ketil Eggum) – Gitar

Tidligere medlemmerRediger

  • Android (Andy Moxnes) — Keyboard, gitar
  • Halfface (Tom Kalstad) - Keyboard
  • Machine – Gitar
  • Dementia Narcissus (Sandra Jensen) — Kostymer

GjesteopptredenerRediger

  • Cecilia Kristensen — «Jenta» i videoen for «Darkside»
  • Eastern Strix – «Jenta» i videoen for «Freak»

KonsertgjesteopptredenerRediger

  • Eric Burton — Konsertvokalist for Hatred under M'era Luna Festival 2004
  • Bruno Kramm – keyboardist på Wave Gotik Treffen 2011 og M`Era Luna Festival 2011

DiskografiRediger

Album
Tittel Utgivelsesdato Type Notater Plateselskap
Gothic Electronic Anthems 2003 Studio Debutalbum BMG, Drakkar, Soulfood, Tatra
Empire of Dark Salvation 2005 Studio Andre albumet BMG, Drakkar, e-Wave, Tatra, Tuba
Happiness in Darkness 2008 Studio Tredje albumet BMG, Drakkar
Anima Inferna 2011 Studio Fjerde albumet Danse Macabre, ALIVE
Utopia 2013 Studio Femte albumet AFM Records, Soulfood
The Other Side 2017 Studio Sjette albumet AFM Records, Soulfood
Singler og EP`er
Tittel Utgivelsesdato Album Notater Plateselskap
Angel Demo 2001 Demo Demo EP Angel Productions
Angel 2002 Gothic Electronic Anthems --- Soulfood, Tatra
Devil 2002 Gothic Electronic Anthems --- Soulfood, Tatra
The Holy One 2003 Gothic Electronic Anthems Promosingel BMG, Drakkar, e-Wave, Tatra
Dark Salvation EP 2005 Empire of Dark Salvation Klubbsingel BMG, Drakkar, e-Wave, Tatra
Swallowed by the Earth 2005 Empire of Dark Salvation Klubbsingel BMG, Drakkar, e-Wave, Tatra
Dusk Till Dawn 2008 Happiness In Darkness Klubbsingel BMG, Drakkar, e-Wave, Tatra
Liar 2011 Anima Inferna Klubbsingel Danse Macabre, ALIVE,
Utopia 2013 Utopia Klubbsingel AFM Records, Soulfood,
Der Fliegende Mann 2017 The Other Side Klubbsingel AFM Records, Soulfood,
The Sun 2017 The Other Side Klubbsingel AFM Records, Soulfood,
Ich will alles 2017 The Other Side Klubbsingel AFM Records, Soulfood,

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne bandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.