Generalfeldmarschall-Rommel-Kaserne (Augustdorf)

Generalfeldmarschall-Rommel-Kaserne (ofte forkortet GFM-Rommel-Kaserne) i Augustdorf er den tyske hærens største militærleir. Rundt 4 300 soldater tjenestegjør der. Leiren ligger rett sør for Teutoburgerskogen og like ved Senne øvingsfelt, der soldatene ofte øver sammen med britiske soldater og soldater fra andre NATO-land.

Forsvarsminister Ursula von der Leyen sammen med soldater under et besøk på Generalfeldmarschall-Rommel-Kaserne

Leiren ble opprinnelig bygget i 1937 og gitt navnet Nordleiren (Nordlager). Etter gjenopprustningen i 1950-årene ble de gamle bygningene erstattet av nye bygninger og leiren ble kalt Nyleiren (Neues Lager) i noen år. I 1961 ble den oppkalt etter feltmarskalk Erwin Rommel. Leiren har adressen Gfm.-Rommel-Straße 1. Den deler navnet Rommel-Kaserne med en militærleir i Osterode samt med en militærleir i Dornstadt som ble nedlagt i 2004.

Generalfeldmarschall-Rommel-Kaserne er særlig kjent for Soldatdagen (Augustdorfer Soldatentag eller AST) som arrangeres hvert tredje år, den tyske hærens største arrangement som er åpent for allmennheten og som ofte har titusener av besøkende.

Litteratur rediger

  • Uwe Walter, Die Strukturen und Verbände des deutschen Heeres, vol. 1, 2017