Geir Hagland

norsk aktivist

Aktivist for LGBT+ rettigheter. Drevet omfattende informasjonsarbeid og holdningsskapende turneer ovenfor offentligheten.  

Geir Hagland
Født1952[1]Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Privatliv

Hagland oppvokst på Rødøy på helgelandskysten i Nordland fylke. Han var den første åpne homofile i Nord-Norge, og startet den første homo-organisasjonen i Bodø i 1973.


Opplysningsarbeid og aktivisme

Hagland har vært svært aktiv i DNF-48, som var den første(?) nasjonale foreningen for homofile i Norge. Dette er forløperen til det som i dag er kjent som FRI. Da han ønsket å bli medlem i DNF-48 allerede som 18-åring, måtte han vente med å arbeide aktivt for foreningen siden 21 år var aldersgrensen for å kunne bli med i foreningen

Hagland jobbet med opplysningsarbeid og ble etter hvert en sentral figur i homobevegelsen. Han var i perioden 1979-82 landsstyreleder i forbundet av DNF-48.

Han har drevet med omfattende informasjonsarbeid gjennom sine mange informasjonsturneer og holdningskampanjer både i Norge og internasjonalt både gjennom foreningen DNF-48 og via andre organisasjoner.

Internasjonal aktivisme og rapportering

Hagland har skrevet reportasjer og drevet aktivisme for homofiles rettigheter internasjonalt. Særlig i Øst-Europa og Midt-Østen

Referanser rediger

  1. ^ Skeivt arkiv, «Geir Hagland (født 1952)», besøkt 7. desember 2022[Hentet fra Wikidata]