Gavin McInnes

Gavin McInnes
Gavin-McInnes-2015.png
FødtGavin Miles McInnes
17. juli 1970[1]Rediger på Wikidata (50 år)
HitchinRediger på Wikidata
Utdannet ved Carleton University, Concordia University (–1991), Earl of March Secondary SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Skribent, skuespiller, gründer, komiker, spaltist, talk-show-vert, manusforfatter, filmprodusent, filmregissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, CanadaRediger på Wikidata
Medlem av Proud Boys (–2018)Rediger på Wikidata

Gavin Miles McInnes (født 17. juli 1970) er en høyreekstrem,[2][3][4][5] britisk-født, canadisk-amerikansk skribent, komiker, skuespiller, hipster og politisk kommentator. Han er òg medgrunnlegger av Vice Media, et amerikansk-kanadisk digitalt medie- og kringkastingsselskap utviklet fra Vice magazine i Montreal i 1994, og fra 2015 frontfigur i The Gavin McInnes Show. Han bidrar dessuten til en rekke nettsteder, som the Rebel Media og Taki's Magazine, og har vært hyppig gjest på den konservative TV-kanalen Fox i USA. I 2016 dannet han Proud Boys,[6][7] en voldsforherligende protestgruppering for menn som vil fremme «vestlig sjåvinisme».[8]

FilmografiRediger

  • 2006 Vice Guide to Travel — som seg selv
  • 2008 Sophie Can Walk — som seg selv
  • 2009 Asshole — som seg selv
  • 2010 A Million in the Morning — som vert
  • 2010 Soul Quest Overdrive — som Mick
  • 2013 How to Be a Man — som Mark McCarthy
  • 2013 The Brotherhood of the Traveling Rants — som seg selv
  • 2015 Creative Control som Scott
  • 2015 One More Time som Record Producer
  • 2016 Long Nights Short Mornings — som Comedian

BokutgivelserRediger

  • 2003 The Vice Guide to Sex and Drugs and Rock and Roll (Warner Books)
  • 2004 Vice Dos and Don'ts: 10 Years of VICE Magazine's Street Fashion Critiques (Grand Central)
  • 2009 Street Boners: 1,764 Hipster Fashion Jokes (Grand Central)
  • 2012 How to Piss in Public: From Teenage Rebellion to the Hangover of Adulthood (Scribner)
  • 2013 The Death of Cool: From Teenage Rebellion to the Hangover of Adulthood (Paperback version of How to Piss in Public: From Teenage Rebellion to the Hangover of Adulthood) ( Scribner)

ReferanserRediger

  1. ^ BD Gest', besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Gavin McInnes, BD Gest' author ID 44583
  2. ^ Feuer, Alan (16. oktober 2018). «Proud Boys Founder: How He Went From Brooklyn Hipster to Far-Right Provocateur». The New York Times (engelsk). ISSN 0362-4331. Besøkt 9. august 2020. 
  3. ^ Roettgers, Janko; Roettgers, Janko (10. august 2018). «Twitter Shuts Down Accounts of Vice Co-Founder Gavin McInnes, Proud Boys Ahead of ‘Unite the Right’ Rally». Variety (engelsk). Besøkt 9. august 2020. 
  4. ^ «The Proud Boys Just Got Banned From Facebook And Instagram». BuzzFeed News (engelsk). 30. oktober 2018. Besøkt 9. august 2020. 
  5. ^ «YouTube suspends Gavin McInnes' account». Salon (engelsk). 24. juni 2020. Besøkt 9. august 2020. 
  6. ^ Oppdatert, nrk.no 5. oktober 2020: Thomas Seltzer om Proud Boys (Podkast)
  7. ^ Today, Explained (Vox) 6. oktober 2020: Who are the Proud Boys?(podkast)
  8. ^ Proud Boys' kjernerverdier ifølge gruppens nettsted

Eksterne lenkerRediger