Åpne hovedmenyen

Black Francis

amerikansk sanger
(Omdirigert fra Frank Black)
Black Francis
Pixies-Frank Black.jpg
FødtCharles Michael Kittridge Thompson IV
6. april 1965[1] (54 år)
Boston
Utdannet ved University of Massachusetts Amherst
Beskjeftigelse Musiker, sanger-låtskriver, plateprodusent, sanger, gitarist
Nasjonalitet USA
Medlem av Pixies
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Frank Black, Black Francis
Sjangeralternativ rock, indierock, Americana
Instrumentgitar, vokal
StemmetypeQ5492408
Aktive år1986
Plateselskap4AD, American Recordings, Cooking Vinyl, Sonic Unyon, SpinART Records
Nettstedhttp://www.frankblack.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Charles Michael Kittridge Thompson IV (født 1965 i Boston), kjent som Black Francis og Frank Black, er gitarist, sanger og låtskriver i Pixies, på soloutgivelser og på diverse samarbeidsprosjekter.[2]

PixiesRediger

Black Francis stiftet Pixies i 1985 og signerte snart med det store, britiske plateselskapet 4AD.[3] Bandets utgivelser fikk stor innflytelse på oppblomstringen av alternativ rock i årene som fulgte.[4] Pixies ble oppløst i 1993, men gjenforent ved flere anledninger,[5] i 2014 med albumutgivelsen Indie Cindy som resultat av oppsamlede EP-utgivelser.[6]

Andre prosjekterRediger

Thompson har gitt ut plater både som Frank Black,[7] Black Francis[8] og Frank Black and the Catholics.[9] Han ga i 1991 ut en innspilling fra BBC i samarbeid med John Peel, The John Peel Session, sammen med det skotske bandet Teenage Fanclub.[10]

I 2009 ga han ut albumet Petit Fours under bandnavnet Grand Duchy sammen med sin kone Violet Clark,[11] og fulgte den opp med Let the People Speak i 2012.[12]

DiskografiRediger

PixiesRediger

  • Surfer Rosa (1988)
  • Doolittle (1989)
  • Bossanova (1990)
  • Trompe le Monde (1991)
  • Indie Cindy (2014)

Sammen med Teenage FanclubRediger

  • The John Peel Session (1991)

Frank BlackRediger

  • Frank Black (1993)
  • Teenager of the Year (1994)
  • The Cult of Ray 39 (1996)
  • Frank Black Francis (2004)
  • Honeycomb (2005)
  • Fast Man Raider Man (2006)
  • Christmass (2006)

Frank Black and the CatholicsRediger

  • Frank Black and the Catholics (1998)
  • Pistolero (1999)
  • Dog in the Sand (2001)
  • Black Letter Days (2002)
  • Devil's Workshop (2002)
  • Show Me Your Tears (2003)

Black FrancisRediger

  • Bluefinger (2007)
  • Svn Fngrs EP (2008)
  • The Golem (2010)
  • NonStopErotik (2010)
  • Abbabubba (2011)

Grand DuchyRediger

  • Petit Fours (2009)
  • Let the People Speak (2012)

Sammen med Reid PaleyRediger

  • Paley & Francis (2011)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger