Åpne hovedmenyen

Etta Baker

amerikansk bluesmusiker
Etta Baker
Etta Baker (cropped).jpg
Født31. mars 1913[1][2]
Caldwell County
Død23. september 2006[1][2][3] (93 år)
Fairfax
Beskjeftigelse Musiker, banjospiller, gitarist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Instrumentbanjo, gitar
PlateselskapRounder Records

Etta Baker (egentlig Etta Lucille Reid; født 31. mars 1913 i Caldwell County, Nord-Carolina; død 23. september 2006 i Fairfax, Virginia) var en amerikansk bluesmusiker (sang, gitar og banjo).

Faren, Boone Reid, var bluesmusiker og spilte flere instrumenter. De første opptakene med Etta Baker ble gjort sommeren 1956 etter at hun og faren møtte folksangeren og folkloristen Paul Clayton.

Baker startet å spille og synge piedmont blues da hun var tre år gammel, og musiserte i tilsammen over nitti år. Gjennom årene delte hun sin innsikt med kjente musikere som Bob Dylan, Taj Mahal og Kenny Wayne Shepherd.

Baker fikk flere utmerkselser og priser.

Diskografi i utvalgRediger

  • 1991: One-Dime Blues (Rounder Records)
  • 1999: Railroad Bill (Music Maker)
  • 2004: Etta Baker with Taj Mahal (MM50)
  • 2005: Carolina Breakdown von Etta Baker mit Cora Phillips (MM56)
  • 2006: Instrumental Music of the Southern Appalachians: Traditional Years (Empire)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger