Emma de Caunes

fransk skuespiller
Emma de Caunes
Emma de Caunes Cannes 2015.jpg
Født9. september 1976Rediger på Wikidata (44 år)
ParisRediger på Wikidata
Ektefelle Jamie Hewlett (2011–), Mathieu Blanc-Francard (20012005)Rediger på Wikidata
Far Antoine de CaunesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Prix Romy Schneider (2002), César-prisenRediger på Wikidata
Aktive år1996
Nettstedhttp://www.emmadecaunes.com/
IMDbIMDb

Emma de Caunes (født 9. september 1976 i Paris) er en fransk skuespillerinne, som pleier å være til stede i Cannes.

De Caunes er datteren av skuespiller og filmregissør Antoine de Caunes og grafisk designer Gaëlle Royer. Besteforeldrene hennes er journalisten Georges de Caunes og Jacqueline Joubert, en av de første kanalvertene på fransk fjernsyn.[1]

Hun var gift med sangeren Sinclair (virkelige navn Mathieu Blanc-Francard) som er far til hennes datter Nina, født i Paris i oktober 2002.

De Caunes’ karriere begynte da hun var ti år i en rolle gitt av Michèle Reiser, hennes gudmor. Hun fikk sin bachelor i film i 1995. Hun deltok i noen reklamefilmer før hun fikk sin første hovedrolle i Sylvie Verheydes Un Frère (1997). For sin rolletolkning i denne filmen vant hun den franske filmprisen César du cinéma som «Mest lovende kvinnelige skuespiller» i 1998 og som «Beste kvinnelige skuespiller» i filmfestivalen i Paris året etter.

FilmografiRediger

  • 1988 : Margot et le voleur d'enfants av Michèle Reiser
  • 1996 : Liberté chérie av Jean-Marc Brondolo
  • 1996 : Vladimir en trop av Jacques-Henri Rochereuil : Lola
  • 1996 : Velvet 99 : Milli Vanilli
  • 1996 : L'Échappée belle d'Étienne Dhaene : Juliette
  • 1997 : Au bord de l'autoroute av Oliver Jahan : Camille
  • 1997 : Un frère av Sylvie Verheyde : Sophie
  • 1998 : Beaucoup trop loin
  • 1998 : 3 petits points la lune
  • 1998 : La Voie est libre av Stéphane Clavier : Nadia
  • 1998 : Restons groupés av Jean-Paul Salomé : Claire
  • 1999 : Mondialito av Nicolas Wadimoff : Louisa
  • 1999 : Mille Bornes av Alain Beigel : Nina
  • 1999 : Le Nombril de l'univers en tant que réalisatrice
  • 2000 : Faites comme si je n'étais pas là av Olivier Jahan : Marie
  • 2000 : Sans plomb av Muriel Téodori : Marie
  • 2000 : Princesses av Sylvie Verheyde : Sophie
  • 2002 : Les Amants du Nil av Éric Heumann : Anne Frendo
  • 2002 : Astérix et Obélix : Mission Cléopâtre av Alain Chabat : La secrétaire de César
  • 2004 : Ma mère av Christophe Honoré : Hansi
  • 2005 : Short Order : Fiona
  • 2006 : La Science des rêves : Zoé
  • 2006 : Souris City : Rita
  • 2006 : Mr. Beans ferie : Sabine
  • 2006 : Le Scaphandre et le Papillon av Julian Schnabel : L'impératrice Eugénie
  • 2007 : L'Âge des ténèbres av Denys Arcand : Karine Tendance
  • 2008 : Le Bruit des gens autour av Diastème : Maud
  • 2008 : Coluche, l'histoire d'un mec av Antoine de Caunes : une infirmière
  • 2008 : Rien dans les poches av Marion Vernoux (TV) : Marie Manikowski

ReferanserRediger

  1. ^ Guyard, Bertrand (26. september 2013). «Emma de Caunes cobaye de Récré A2». Le Figaro.fr (fransk). Besøkt 19. oktober 2019. 

Eksterne lenkerRediger