Emma Adbåge

Emma Adbåge
Emma Adbåge 2010-06-20 001.tiff
Født7. desember 1982[1]Rediger på Wikidata (37 år)
Søsken Lisen AdbågeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, illustratør, karikaturtegnerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Augustprisen (2018)Rediger på Wikidata

Emma Adbåge, også skrevet Emma AdBåge (født 1982), er en svensk illustratør, barnebokforfatter og tegneserietegner. Hun har særlig skrevet og illustrert bildebøker for barn, hvorav flere har utkommet på andre språk, blant annet Hente Joel som ble utgitt på norsk av Mangschou i 2006. Emma Adbåge debuterte litterært allerede som 18-åring, inspirert av blant annet naboen og illustratøren Tor Morisse.

Emma Adbåge er tvillingsøster til barnebokforfatteren og -illustratøren Lisen Adbåge.

Bibliografi (utvalg)Rediger

Bildebøker med tekst og illustrasjoner av Emma AdbågeRediger

  • 2001: Mimsan och mormorn
  • 2004: Hämta Joel
  • 2006: Femtikronorskrämen
  • 2008: Jag var superhjälte, säger vi!
  • 2009: Fylla År
  • 2009: Vi hittar Smulbert
  • 2010: Sven sticker
  • 2010: Leni är ett sockerhjärta
  • 2011: Leni blir en bebis

Bøker for barn og unge med illustrasjoner av Emma AdbågeRediger

  • 2002: Anders Gustafsson: Felicias storverk
  • 2003: Mårten Melin: Mera glass i däcken
  • 2004: Mårten Melin: Susanne och den lilla grisen
  • 2006: Ida Gamborg Nielsen: Min minnesbok
  • 2006: Mårten Melin: Svarta kängor med gul söm (text:)
  • 2007: Gitten Skiöld: God morgon, Märta!
  • 2007: Mårten Melin: Jävla Lucia
  • 2007: Tove Kullberg: Tove va-va
  • 2008: Samtidigt – antologi med grafiske noveller og tegneserier
  • 2008: Inger Edelfeldt: De ovanligaste barnen i världen
  • 2008: Mårten Melin: Amor anfaller!
  • 2009: Alex Schulman: Bajsfesten
  • 2009: Gitten Skiöld: Var är Apan, Märta?
  • 2009: Martin Waddell: Den stora finalen
  • 2010: Gitten Skiöld: Molly och Siri
  • 2010: Gitten Skiöld: Molly och Siri på dagis
  • 2010: Mårten Melin: Som trolleri

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger