Elna Hallenberg Næss

Elna Hallenberg Næss (født 22. desember 1922, død 25. februar 2004) var en norsk skuespiller. Hun debuterte på Det Nye Teater i 1948. Ved Rogaland Teater (1949-52) spilte hun bl.a. Billie Dawn i Født i går, Pippi Langstrømpe, og Irene i Hustruleken, ved Folketeatret (1952-59) Milja i Ungen og Desdemona i Othello, ved Oslo Nye Teater (1959-64) dronningen i Beckett eller Guds ære, Marlyse i Balkongen m.m. Senere hadde hun som frilans en lang rekke oppgaver i Fjernsynsteatret, Det Åpne Teater, Seniorteatret og Oslo Nye Teater.

Elna Hallenberg Næss
Født22. des. 1922[1]Rediger på Wikidata
Død25. feb. 2004[1][2]Rediger på Wikidata (81 år)
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Gravlagt HaslumRediger på Wikidata

FilmografiRediger

  • 1961: Går ut i kveld (TV)
  • 1962: Frankrikes dronninger (TV)
  • 1965: Det angår ikke oss (TV)
  • 1972: Lukket avdeling
  • 1975: Skraphandlerne
  • 1976: Erika (TV)
  • 1980: Den som henger i en tråd (TV)

ReferanserRediger

  1. ^ a b www.disnorge.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0356382, besøkt 10. januar 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger