Åpne hovedmenyen

Ellen Mattson

svensk skribent
Ellen Mattson
Ellen Mattson 01.jpg
Født1962[1][2][3][4]
Uddevalla
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Doblougprisen (2009), Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris (2011)

Ellen Mattson (født 22. september 1962 i Uddevalla) er en svensk forfatter.

Ellen Mattson debuterte i 1992 med romanen Nattvandring. Hun skriver i Göteborgs-Tidningen och Bohusläningen, samt kronikker i Göteborgs-Posten. I 1999 debuterte hun som radiodramatiker med Tidigt på morgonen. Den 28. mars 2019 ble hun valgt inn i Svenska Akademien på stol 9. Hun vil tre inn i Akademien den 20. desember 2019 og ettertreder da Jayne Svenungsson.

BibliografiRediger

  • 1989 – Truman Capote och faktaromanen
  • 1992 – Nattvandring
  • 1995 – Vägen härifrån
  • 1998 – Resenärerna
  • 1999 – Poetens liv
  • 2001 – Snö
  • 2004 – Splendorville
  • 2005 – Arves hus
  • 2008 – Glädjestranden
  • 2012 – Vinterträdet
  • 2016 – Sommarleken
  • 2017 – Tornet och fåglarna

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 17. okt. 2015, 123441935
  2. ^ Swedish Literature Bank, 9. okt. 2017, Ellen Mattson, MattsonE
  3. ^ LIBRIS, 9. okt. 2017, Ellena Matsone, 195703
  4. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Ellen Mattson, w6wn04nm