Eldar Skar

Norsk skuespiller

Eldar Skar (født 1983[2]) er en norsk skuespiller fra Molde.

Eldar Skar
Født1983[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Han har vært skuespiller blant annet ved Teatret Vårt i Molde og Oslo Nye Teater. Han ble for alvor kjent for sin rolle i TV-serien Okkupert som har gått på TV 2 siden 2015.[3] Han ble nominert til Amandaprisen 2019 i klassen beste mannlige birolle for sin rolle som Leif Henie, bror til Sonja Henie, i filmen Sonja.[4]

FilmografiRediger

  • 2014: Mammon (TV-serie) – VG-journalist Gjermund
  • 2015-2020: Okkupert (TV-serie) – Hans Martin Djupvik
  • 2018: Shetland (TV-serie)
  • 2018: Sonja – Leif Henie
  • 2019: Tunnelen – Vegard

ReferanserRediger

  1. ^ www.lindbergmanagement.com
  2. ^ «Eldar Skar». lindbergmanagement.com. Besøkt 28. desember 2020. 
  3. ^ ««Okkupert»-stjernen Eldar Skar må minne seg selv på at han er på TV». vg.no. 21. august 2017. Besøkt 28. desember 2020. 
  4. ^ «Eldar Skar fra Molde nominert til Amanda». rbnett.no. 21. juni 2019. Besøkt 28. desember 2020. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.