Einstürzende Neubauten

tysk band

Einstürzende Neubauten er en eksperimentell musikkgruppe som ble dannet i Vest-Berlin i 1980 av Blixa Bargeld, N.U. Unruh, Gudrun Gut og Beate Bartel. Bartel og Gut hadde siden 1979 samarbeidet i elektrobandet Mania D. Begge forlot Einstürzende Neubauten før noen innspillinger ble gjort, og bare Bargeld og Unruh er kreditert på den første offentliggjøringen fra bandet, konsertinnspillingen Stahlmusik, angivelig fra en motorveibro i Berlin 1. juni 1980.[1][2]

Einstürzende Neubauten
OpphavBerlin, Tyskland (1980)
SjangerEksperimentell musikk
Aktive år1980
PlateselskapZickZack Schallplatten
Nettstedhttp://www.neubauten.org
IMDbIMDb
Medlemmer
Blixa Bargeld, Alexander Hacke, N. U. Unruh, Jochen Arbeit, Rudolf Moser

Perkusjonisten FM Einheit ble med innen albumdebuten Kollaps (1981).[3] Mark Chung og Alexander Hacke sluttet seg til bandet før oppfølgeren Zeichnungen des Patienten O. T. (1983) kom ut.[4] Bandet fortsatte som den samme kvartetten i femten år fremover, til og med utgivelsen Ende Neu (1996).[5]

Diskografi rediger

Kassettutgivelser rediger

  • Stahlmusik (1980)

Studioalbum rediger

  • Kollaps (1981)
  • Zeichnungen des Patienten O. T. (1983)
  • Halber Mensch (1985)
  • Fünf auf der nach oben offenen Richterskala (1987)
  • Haus der Lüge (1989)
  • Tabula Rasa (1993)
  • Ende Neu (1996)
  • Silence Is Sexy (2000)
  • Perpetuum Mobile (2004)
  • Alles wieder offen (2007)
  • Lament (2014)
  • Alles im Allem (2020)

EP-er rediger

  • Thirsty Animal, sammen med Lydia Lunch (1982)
  • Interim (1993)
  • Malediction (1993)
  • Total Eclipse of the Sun (1999)

Soundtracks rediger

  • Die Hamletmaschine, skuespill (1991)
  • Faustmusik, skuespill (1996)
  • Berlin Babylon, dokumentarfilm (2001)

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger