Edwin S. Porter

Edwin Stanton Porter (født 21. april 1870, død 30. april 1941) var en amerikansk filmpioner, mest kjent som filmprodusent, filminstruktør, studieleder og filmfotograf ved Edison Manufactoring Company og Players Film Company.[5] Fra de siste par år på 1800-tallet stod han bak over 250 filmer med blant annet den to minutter lange The Artist's Dilemma (1901) fulgt av filmer som Jack and the Beanstalk (1902), Det store togrøveriet (1903) og The Prisoner of Zenda (1913).

Edwin S. Porter
Edwin S Porter.jpg
FødtEdwin Stanton Porter
21. apr. 1870[1][2][3]Rediger på Wikidata
ConnellsvilleRediger på Wikidata
Død30. apr. 1941[1][2][3]Rediger på Wikidata (71 år)
New York[4]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

FilmografiRediger

1901Rediger

1902Rediger

1903Rediger

1904Rediger

1905Rediger

1906Rediger

1907Rediger

1908Rediger

1909Rediger

1910Rediger

1911Rediger

1912Rediger

1913Rediger

1914Rediger

1915Rediger


ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Find a Grave, oppført som Edwin S. Porter, Find a Grave 68985291, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 31. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ «Turn Bsck the Clock; Reminiscences of Edwin S. Porter, or the History of the Motion Picture». Arkivert fra originalen 22. juli 2019. 

Eksterne lenkerRediger